3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Simav'da dilenci operasyonu

Kütahya’nın Simav ilçesinde Zabıta ekipleri tarafından düzenlenen ani operasyonda, özellikle cami ve fırın önlerini mesken tutan 5 bayan dilenci yakalandı.

Simav Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, son zamanlarda artış gösteren ve vatandaşları rahatsız eden dilencilere yönelik operasyon düzenledi. Cami ve fırınların önünde dilenirken zabıta ekiplerini görerek kaçmaya çalışan dilenciler resmi araca güçlükle bindirildi.

Yaklaşık 2 saat süren operasyonda tamamı bayanlardan oluşan 5 dilenci, para istemede kullandıkları masum çocukları ile birlikte yakaladı. Dilenciler daha sonra Belediye’ye getirilerek üst aramasından geçirildiler. Yapılan aramalarda üzerlerinden az miktarda para çıkan dilencilerin her birine 5326 Kabahatlar Yasası’nın 33. Maddesi gereğince 69 YTL idari para cezasının kesildiği belirtildi.

Dilencilerle her zaman mücadele ettiklerini dile getiren Zabıta Müdürü Mehmet Eraş, vatandaşların da duygu sömürüsü yapan dilencilere para vermemesi konusunda duyarlı olmalarını beklediklerini bildirdi. Eraş, yakalanan 5 dilencinin yasam işlemlerinin tamamlanmasının ardından ilçe dışına çıkarılacağını kaydetti.

Eraş ayrıca, dilenciler tarafından rahatsız edilen esnaf ve vatandaşların ücretsiz Alo 153 Zabıta hattına bildirmeleri halinde gereken müdahalenin yapılacağını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 14:18:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?