7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Simav’da eğitim sorunlu başladı

SİMAV’DA EĞİTİM SORUNLU BAŞLADI

Kütahya Simav’da 2010-2011 eğitim dönemi sorunlu başladı. Taşımalı eğitimin en yoğun yaşandığı Dağardı İlköğretim Okulunda 207 öğrenci, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile taşıyıcı firmalar arasında anlaşma sağlanamaması yüzünden bu gün ders başı yapamadı.

Dağardı İlköğretim Okulunda öğrenim gören 297 öğrencinin 207’sinin çevresindeki 24 köyden taşıma yöntemiyle gelen öğrenciler olduğunu ifade eden Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce açılan 2’si açık, 2’si de pazarlık usulü taşıma ihalesine katılan 2 firmanın muhammen bedelin çok üstünde bir talepte bulunduğu için taraflar arasında anlaşma sağlanamadığını ve bu sebepten dolayı da 207 öğrencinin bu gün ders başı yapamamasından büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Sorunun çözümü için Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe ve İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya’nın geçtiğimiz günlerde Dağardı köyüne ziyarette bulunduklarını vurgulayan Kaymakam Ünal, ”Dağardı İlköğretim Okulunda 297 öğrenci öğrenim görüyor. Bunlardan 207’si çevredeki 24 köyden 23 araçla geliyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü eğitim dönemi öncesinde taşınacak öğrenciler için ihaleye çıkıyor. Bu güne kadar bu ihalelere birisi Dağardı Taşımacılık tarım Ürünleri Gıda Sanayi ve Limitet Şirketi, diğeri de Sınırlı Sorumlu Dağardı Şehir İçi Şehir Dışı Minibüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi olmak üzere 2 firma katılıyor. Bu firmaların sahipleri de çevre köy muhtarlarından oluşuyor. Yani bir yerde Tekel oluşturmuşlar. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün günün koşullarına göre tespit ettiği bir muhammen bedel var. Firmalar bu muhammen bedelin çok üstünde bir talepte bulunuyorlar. İhaleye başka firmalar da giremiyor. Devlet olarak bu talepleri karşılamamız mümkün değil. Bu yüzden taraflar arasında anlaşma sağlanamadığı için 207 öğrencimiz ders başı yapamadı. Üzgünüz. Geçtiğimiz Perşembe günü Kütahya Valimiz Sayın Şükrü Kocatepe ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Muhammet Şahinkaya sorunu yerinde çözmek amacıyla Dağardı köyüne gitti. Firma yetkilileriyle görüştü. El sıkıştılar. Ancak bir gün sonra Makama gelen firma temsilcileri anlaşmayı bozduklarını bildirdiler. Dayatmacı bir zihniyetle bir yere varılamayacağı kesin. Devlet olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ancak kendi çocuklarını okutabilmek için karşımızdaki firmalardan gerekli anlayışı göremiyoruz. Fedakarlık yapma sırası firmalarda. Gelişmeler Sayın Valimiz Şükrü Kocatepe ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Muhammet Şahinkaya’nın da bilgisi çerçevesinde geliştiği için onların talimatıyla hareket ediyoruz. Şimdilik yapacak bir şey yok. Bekleyip göreceğiz” dedi.

Sınırlı Sorumlu Dağardı Şehir İçi Şehir dışı Minibüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Musa Kolçak’ta konuyla ilgili geniş açıklamayı yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldikten sonra birkaç gün içerisinde yapabileceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2010 Pazartesi 15:07:05
Güncelleme :20 Eylül 2010 Pazartesi 16:49:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?