3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Simav'da elektrik direkleri kaldırılıyor

Kütahya’nın Simav şehir merkezi ve ana güzergahlarında elektrik hatlarını yeraltına alan Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (OEDAŞ) ekipleri, görüntü kirliliğine neden olan eski beton direklerini uzmanlar gözetiminde tek tek sökmeye başladı. Tonlarca ağırlıktaki beton direkler uzman ekiplerce çevresinde güvenlik önlemleri alınarak sökülürken çalışmaların bir süre daha devam edeceği bildirildi.

Eski elektrik direklerini söken Dostlar Elektrik Limitet Şirketi'nin sorumlusu Sami Yılmaz, ilçede mevcut 107 beton direkten bu güne kadar 30’nun sökülüp başka yerlere nakledildiğini, geri kalanlarının da çevresinde güvenlik önlemleri alınmak kaydıyla önümüzdeki günlerde sökülerek ilçenin görüntü kirliğinden tamamen kurtulacağını söyledi.

Elektrik hatlarının yer altına alınması çalışmalarını yürüten OEDAŞ yetkilisi Mümtaz Uygun, ilçenin Uşak, İzmir, Kışla, Tevfik Fikret, Hisarardı, 4 Eylül, Cumhuriyet, Kayacan ve Atatürk caddelerinde beş aydan bu yana sürdürdükleri çalışmaların tamamlandığını kaydetti. Uygun, bundan sonra cadde ve sokağında kazı yapmak isteyen vatandaşların kendi kafasına göre kazı yapamayacağını vurguladı. Vurgun, kazı yapmak isteyen vatandaşların OEDAŞ’a başvurarak izin almaları gerektiğini vurguladı, yasalara uymayanlar hakkında yasal cezai işleme başvurulacağını duyurdu.

Uygun Simav’da mevcut elektrik enerjisinin alt yapısını güçlendirmek, elektrik kesintilerini önlemek başta olmak üzere şehrin tarihi atmosferini çirkinleştiren havai elektrik hatlarının yer altına indirilmesi çalışmalarının 720 bin TL.sına mal olduğunu belirterek, çalışmaların sürdüğü beş aylık süreçte vatandaşlara verdikleri rahatsızlıktan dolayı Simav halkından özür dilediklerini ifade etti. Vurgun, ayrıca elektrik haltlarının yere alınmasıyla enerjinin belli bir plan ve proje dahilinde belirlenen güzergahlara dikilen galvanizli elektrik direklerine yerleştirilen lambalara verilerek şehrin ışıl ışıl olmasını sağladıklarını vurguladı.

Vatandaşlarda çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, doğal güzellikleri ve termal zenginlikleriyle ünlü turistik Simav’ın ışıl ışıl olduğunu ve gelişi güzel sarkan havai elektrik hatlarından kurtulduğunu dile getirdi. OEDAŞ yetkililerine teşekkür etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 11:45:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?