29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Simav'da fidan denetimi

Kütahya'nın Simav ilçesinde, pazara satılmak için getirilen fidanlar İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından denetleniyor. 

Haftanın Çarşamba günleri kurulan pazara ilçe dışından çeşitli meyve fidanlarının getirildiğini belirten Simav İlçe Tarım Müdürü Ali Ceylan, uzmanlardan oluşan ekiplerin pazara getirilen fidanların sağlıklı olup olmadığı konusunda her hafta titizlikle inceleme yaptığını söyledi. 

Denetimlerde ilçe dışından gelen fidanlarda hastalık olup olmadığı ve kanser ile benzeri hastalıkları barındırıp barındırmadıklarının kontrollerini yapıldığını belirten Simav İlçe Tarım Müdürü Ali Ceylan, "Sağlıksız bulunan fidanları üreticilerin almamaları için imha ediyoruz. Aslında meyve üreticilerinin bu tür fidanları pazarlardan değil de üretim yerlerinden veya İlçe Tarım Müdürlükleri aracılığı ile almaları gerekir. Pazarda biz devamlı denetim yapıyoruz" diye konuştu. 

Ceylan, ilçedeki zirai ilaç satıcılarını da sık sık denetlendiğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2008 Çarşamba 14:34:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ŞAKİR ÜNLÜ IP: 85.105.178.xxx Tarih : 20.02.2008 01:30:23

simavın böyle güzel seylerle anılmasına sevinip fakat okul önleride yaşanan tatsızlıkların önüne geçilememesi bizleri üzüyor ve yemek üretip ve satış yapılan denetlemelerin yetersiz oldugunu düşünüyorum yinede simavda iş imkanı bulabiilsem bir dakka bile durmam istanbuldan geri dönerdim hamzabeyli şakirden tüm simav halkına saygı ve sevgiler ....