29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Simav'da Girgin, projelerini anlattı

AK Parti'den Kütahya'nın Simav ilçesi Belediye Başkan aday adayı Makine Mühendisi Yılmaz Girgin, belediye başkanı olması halinde yapacaklarını anlattı.

Hedeflerini anlatmak için basın toplantısı düzenleyen Girgin, birbirinden ilginç plan ve projeleriyle belediye başkanlığına hazır olduğunu söyledi. Simav'ın bilinen sorunları dışında çok acil bir şekilde çözümlenmesi gereken problemleri bulunduğunu anlatan Girgin, işe ilk olarak verimli topraklarıyla ünlü Simav ovası ve Simav Çayını kirlilikten kurtarmak için Arıtma Tesisini hayata geçirmekle başlayacağını kaydetti.

Arıtma Tesisi ile birlikte ilçenin tükettiği elektrik enerjisi üretmek üzere yenilenebilir enerji kaynaklarının başında gelen rüzgâr ve güneş enerjisinden yararlanmayı planladıklarını anlatan Girgin, bunun için Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TUBİTAK) tarafından hazırlanmış enerji haritası doğrultusunda ilçenin Esenevler Mahallesi bölgesine rüzgârdan enerji elde etmek üzere Rüzgâr Gülleri ve güneş ışığını enerjiye dönüştürmek için yerleştirecekleri dev enerji kolektörleri ve güneş pilleri sayesinde en az iki megavat gücünde elektrik enerjisi elde etmeyi planladıklarını anlattı. Girgin, rüzgâr enerjisi ve güneş enerjisinin ardından Saydere bölgesine atılan çöpleri ayrıştırmak suretiyle de en az bir megavat gücünde elektrik enerjisi elde edebileceklerinin altını çizdi. İstanbul'da başarıyla uygulanan çöpten elektrik enerjisi üretme projesini iyi incelediğini vurgulayan Girgin, aynı projenin Simav'da da rahatlıkla uygulanabileceğini kaydetti.

Simav'da halen 7 bin 500 civarında konut ve işyerinin belediye tarafından jeotermal enerji ile ısıtıldığına ve abonelerin uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getiren Girgin, jeotermal enerji ile ısınmada en yüksek maliyetin elektrik ücretlerine ödendiğine dikkat çekti. Belediyenin jeotermal enerji ile şehir ısıtmasında tükettiği elektriği yenilenebilir enerji kaynakları olan rüzgâr ve güneş enerjisinin yanı sıra çöplerin ayrıştırılmasından elde etmesiyle jeotermal ile ısınma maliyetlerinin de düşürülerek vatandaşa yansıtılacağına değinen Girgin, böylece vatandaşa daha ucuza ısınma imkânı sağlamış olacaklarını kaydetti.

İlçenin hayvan pazarının kurulduğu Leylek Kürü mevkiine belediyenin önderliğinde Organize Hayvan Üretim Merkezi (OHÜM) oluşturmayı amaçladıklarını anlatan Girgin, vatandaşların amatör yetiştiricilikten profesyonel üretime geçerek daha çok kazanç elde etmelerini amaçladıklarını dile getirdi. Girgin, belediye başkanı olması halinde ilk yapacaklarının arasında Simav'a konut ve işyerlerini ısıtmak amacıyla yer altından getirilen sıcak suyun dönüşüm güzergâhında vatandaşlar tarafından yapılacak seralara iki yıl ücretsiz vermek suretiyle ilçede jeotermalli seracılığın yaygınlaştırılmayı amaçladıklarını kaydetti.

Girgin, ilçenin önünün açılması için Organize Sera Bölgesi, Organize Sanayi Bölgesi, Jeotermalli ısınma projesinin genişletilmesi, Eynal Kaplıcalarının özel sektöre açılması, bölgede termal turizm amaçlı yıldızlı otellere izin verilmesi ve katlı oto park gibi bilinen projelerin de ihmal edilmeden bir an önce hayata geçirilmesi için çalışmaları bulunduğunu ve ekibiyle birlikte tüm bu işleri yapabileceğinin vatandaşlar tarafından bilinmesini istedi.
Girgin, Araştırma ve Geliştirme konusunda İstanbul Belediyesinde görev yaptığı dönemlerde elde ettiği bilgi birikim, deneyim ve tecrübelerini şimdi Simav halkı için kullanmaya hazır olduğunu vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 14:51:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?