7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Simav'da hastane tartışması

Sağlık Bakanlığı Kütahya Simav'da hem depremden etkilenen hem de ekonomik ömrünü tamamlayan 180 yataklı Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesinin yerine 150 yatak kapasiteli 5 yıldızlı otel konforunda yeni bir hastane yapımı için çalışma başlattı.

Simav halkını sevindiren bu karar şimdi yer konusunda belediye, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar arasında gerekli anlaşma sağlanamaması yüzünden bir türlü hayata geçirilemedi.

Konu ile ilgili aylardır süren toplantılardan da bir sonuç çıkmadı. Belediye Başkanı Kasım Karahan, ilçenin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelişimi açısından hastanenin 19 bin metrekarelik şehrin merkezindeki şimdiki alana yapılmasının en doğru ve isabetli bir karar olacağını görüşünde ısrar ettiğini bildirdi.

Hastanenin yeri ile ilgili görüşmelerin geçtiğimiz aylarda gerçekleşen Belediye Meclisinde de gündeme geldiğine vurgu yapan Başkan Karahan, "4'ü DP, 6'sı AK Parti, 3'CHP ve 2'si MHP'den oluşan 15 kişilik Belediye Meclisimizin çoğunluğu, AK parti yöneticilerinin istediği Leylükkürü mevkiinin uygun olmadığı görüşüne varmış ve aldığı bu kararı ilgili kurum ve kuruluşlara bildirmiştir. Bu oylamada ret oyu kullanan AK Partili Belediye Meclis Üyeleri de vardır. Tüm bu gelişmelere rağmen AK Parti yönetimi belediye, diğer siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların ortak görüşü olan hastanenin şimdiki yerine değil de Leylekkürü mevkii dediğimiz yeşil alana yapılmasında ısrarcı olmaktadır. Bu yetmiyormuş gibi gereksiz söylentilerle vatandaşın kafası karıştırılmaya çalıştırılıyor. AK parti haricinde Simav halkının görüşü hastane binasının şimdiki yerine yapılmasıdır. Simav için en akılcı yol da budur" dedi.

Hastanenin şimdiki yerine yapılması halinde 19 dekarlık mevcut alanın fazlasıyla yettiğine vurgu yapan Başkan Karahan, "Sağlık Bakanlığının 150 yataklı hastane projesi arsanın sadece 4 dönümlük kısmına yapılacaktır. Geri kalan alanlar sosyal amaçlı bölümlerden oluşmaktadır. Hastane için başka yer aramak yerine zaman kaybetmeden hastanemizi şimdiki yerine yapmak en doğru yoldur. Bu belediyenin olduğu kadar vatandaşların, diğer siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının da ortak görüşüdür" dedi.

AK Parti yöneticilerinin hastanenin şimdiki yerine yapılması durumunda ileride genişleyip büyümeyeceği yönünde görüşlerinin olduğunu dile getiren Başkan Karahan, "Biliyorsunuz. Hastanemizin bitişiğinde Küçük Sanayi Sitemiz bulunuyor. Küçük Sanayi Sitemizi önümüzdeki günlerde başka bir alana taşıyacağız. Hastanemizin fiziki yönden büyümesi gündeme geldiğinde Küçük Sanayi Sitemizin bulunduğu alandan istenildiği kadar yer vermemiz mümkündür" şeklinde konuştu.

AK partili yöneticilerin kısa sürede çözüme kavuşmadığı takdirde Bölge Hastanesi konumundaki Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi inşaatının komşu ilçelerden Gediz, Emet veya Demirci'ye kaydırılacağı yönünde ortaya attıkları yanlış beyanlara da üzüldüğünü ifade eden Başkan Karahan, "Sağlık Bakanlığında Bölge Hastanesi gibi kavram bulunmamaktadır. Kaldı ki Kütahya'nın Gediz, Emet ve Manisa'nın Demirci ilçelerine 100'er yataklı devlet hastanesi yapımı ile ilgili sözleşmelerin bazılarının imzalandığı bazılarının da imza aşamasında olduğu ve yapımlarına yakında başlanacağını biliyoruz. Simav'ın çevresindeki bu ilçelere hastaneler yapılırken hangi bölge hastanesinden bahsedildiğini doğrusu merak ediyoruz" dedi.

Hastanenin yapımı ile ilgili 30 milyon para geldi geri gidecek yönündeki dedikodu ve iddiaları da cevaplayan Başkan Karahan, "Devletin hiçbir kurumuna yatırım için para gelmez. Yapılacak iş ihale edilir. İhaleyi alan firma işi yaptıktan sonra hak edişini yapar, yaptığı iş kadar parasını alır. Bu yalanlara acaba kim inanır. O da merak konusudur" şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığının hastane yapımından vaz geçmesi halinde civar ilçelere hastaneler yaparken, deprem geçirmiş, hem coğrafi özellikleri hem de nüfus itibariyle Kütahya'nın ikinci büyük ilçesi unvanını elde etmiş Simav'a hastane yapmaktan vaz geçeceği yönünde iddialar ortaya atılmasını kendilerine göre çok komik bulduğuna vurgu yapan Başkan Karahan "Vatandaşın kafasını karıştırmaktan öteye gitmeyen bu asılsız iddia ve dedikodular bize göre çok komik bir ifadedir. Bunu ifade edenlerin böylesine komik ifadelere kendilerinin inanmış olmalarını vatandaşlar gibi bende hayretle karşılıyorum" dedi.

Hastane yerinin polemik konusu yapılmasını yanlış bulduğunu ifade eden Başkan Karahan, "Neticede hastanenin yeri olarak sağlam zemin ve ulaşım açısından şimdiki yerine yapılmasını istiyoruz. Bu yolu uzatarak Simavlının mağdur edilmesi vicdanları sızlatmaktadır. Hastane mutlaka yerine yapılmalıdır. Bu hem belediye meclisimizin çoğunluğunun, hem vatandaşların hem de AK Parti dışında kalan diğer siyasi partilerin ortak görüşüdür "dedi. -
 

...
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2012 Pazartesi 18:32:50
Güncelleme :7 Şubat 2012 Salı 16:03:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?