30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Simav'da havuz sefası

Kütahya'nın Simav ilçesinde bu günlerde termal havuz keyfi yaşanıyor. Belediye tarafından işletilen termal su parkı, son günlerde kendini iyice hissettiren kavurucu yaz sıcaklarında serinlemek isteyen vatandaşların akınına uğruyor.


İlçe merkezine 5 kilometre mesafede Eynal Kaplıcalarında bulunan su parkına bayanlar erkeklerden daha fazla ilgi gösteriyor. Yeraltından 300 metre derinlikten çıkan şifalı termal su ile doldurulan ve temizliği konusunda büyük özen gösterilen su parkı, haftanın Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri bayanlara, diğer günler de erkeklere hizmet veriyor.


Su parkının kaydıraklarından kayarak kendisini şifalı termal su havuzuna bırakan vatandaşlar, burada gönüllerince yüzüp eğlendikten sonra, havuz kenarına yerleştirilen şezlonglara uzanarak bronzlaşıyor. Vatandaşların istediği her türlü hizmetin belediye görevlileri tarafından verildiği termal su parkında ayrıca minikler için de yapılmış özel su havuzları bulunuyor. Tatil imkanı bulamadığı için sahillere gidemeyen vatandaşların özellikle tercih ettiği su parkı bu günlerde ziyaretçilerle dolup taşıyor.


Çocuk oyun gurubu, çevresel aydınlatma, banklar, şezlonglar, çeşitli spor aletleri gibi özellikleriyle halkın beğenisini kazanan su parkının termal turizme büyük katkı sağladığını belirten Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir," Bu durum hem vatandaşların gönlünce tatil yapmasını sağlıyor hem de yaz aylarında belediyemiz için iyi bir gelir kaynağı oluşturuyor" dedi.


Özellikle hafta sonları adım dahi atılamayacak kadar dolu olan su havuzu ile tüm kesimlere hizmet vermeye çalıştıklarını ifade eden Özdemir, "Özellikle hafta sonları aşırı bir talep ile karşılaşıyoruz. Bazı günler bin civarında vatandaşa hizmet verdiğimiz oluyor. Boğulmalara karşı sürekli görevli bulunduruyoruz. Çok şükür bu güne kadar üzücü bir olayla karşılaşmadık. Giriş ücretinin büyüklere 5, küçüklere 3 YTL olması ilgiyi bir kat daha artırıyor" diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 11:43:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?