30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Simav'da huzur toplantısı

Kütahya'nın en huzurlu ilçesi Simav'da Emniyet Müdürlüğü yetkilileri merkeze bağlı 16 mahalle muhtarıyla huzur toplantısında bir araya geldi.


Muhtarlar Derneğinin Belediye İş Hanı'ndaki işyerinde düzenlenen " Huzur Toplantısı"na başkanlık eden Simav İlçe Emniyet Müdürü Nadi Ünver, muhtarlara yaptıkları çalışmaları hakkında bilgiler verirken, onların da sıkıntı ve isteklerini dinledi. Simav'ın Kütahya'nın en huzurlu ilçelerinden birisi olduğunu vurgulayan Ünver, ancak genel huzur ve güvenliğin maksimum seviyelere ulaştırılabilmesi için vatandaş polis işbirliğinin her zamankinden çok daha önemli olduğunu dile getirdi.

İlçenin polis tarafından şehrin belirli bölgelerine yerleştirilen mobese kameralar vasıtasıyla 24 saat gözetim altında tutulduğunu ifade eden Ünver, huzur ve güven ortamının sağlanmasında teknolojik atağın yanı sıra vatandaşların polis ile işbirliği yapmasının büyük önem taşıdığını vurguladı. Simav'da vatandaşlardan gördükleri yakın ilgiden son derece memnun kaldıklarını ifade eden Ünver, vatandaş mahallesinde şüphelendiği bir kişi veya yabancı plakalı bir araç gördüğünde mutlak surette 155 polis imdat telefonunu aramalıdır.

Aramalarda kişi kimliğini isterse bildirmeyebilir. Biz böyle durumlarda kişinin ismini saklı tutarız. Bundan tüm Simav halkının emin olmasını istiyoruz" dedi. Vatandaşların ücretsiz 155 polis imdat telefonunu arayıp şüphelendikleri kişi veya araçları ihbar etmek hiçbir zaman ispiyonculuk veya o kişi gammazlamak anlamına gelmez. Polis halkın hizmetçisidir. Biz Simav halkının can ve mal güvenliğini korumak amacıyla sizlere hizmet sunuyoruz" şeklinde konuştu.


Polisin ilçede sadece suç ve suçlularla uğraşmadığına da değinen Ünver, "Vatandaş çaresiz veya zor da kaldığında da 155 polis imdat telefonundan bize anında ulaşabilir. Biz sizlere bir 155 kadar yakınız. Olur ya hastalanır hastaneye gidecek aracı olmaz. Olur ya eşi veya çocuğu eve geç gelir, aramaya gidecek vasıtası olmaz bize ücretsiz 155 polis imdat telefonundan ulaştığında biz onun yardımına koşarız. Bunları vatandaşlara anlatın" diye konuştu.


Ünver, ilçede asayişin sağlanması, can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla bu tür toplantılara önümüzdeki günlerde okullar, sivil toplum örgütleri ve oda temsilcileriyle bir araya gelmek suretiyle devam edeceklerini dile getirdi. Kendilerine her hususta yardımcı olan ve en ufak bir şüphe anında 155 polis imdat telefonunu aramayı bir gelenek haline getirerek suçluların kısa sürede yakalanmasını sağlayan Simav halkına yürekten teşekkür ettiklerini belirterek," Polis olarak Simav halkına layık olmaya çalışıyoruz. Kendimizi Simav halkının hizmetçisi olarak görüyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 16:06:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?