3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Simav'da kantinler denetlendi

Kütahya'nın Simav ilçesinde 14 okul kantini belediye Zabıta Amirliğine bağlı ekiplerce denetlendi.

Denetimlerde, kurallara uymayan kantin işletmecilerinin uyarıldığı bildirildi. Simav Belediyesi Zabıta Amiri Mehmet Eraş, her ay düzenli bir şekilde gerçekleştirilen kantin denetimlerinde sağlıklı ürün kullanılıp kullanılmadığının yanı sıra ekiplerin kantinlerde temizlik kurallarına uyulup uyulmadığına baktığını, gördükleri eksik ve noksanlıklar varsa işletmecilerin uyarıldığını söyledi.


Denetimler esnasında ekiplerin işi sıkı tuttuğuna değinen Simav Belediyesi Zabıta Amiri Mehmet Eraş, ürünlerin tek tek kontrol edildiğini anlattı. Eraş, son yapılan kontrollerde kurallara uyduğu görülen kantin işletmecilerine teşekkür ettiklerini kaydetti.


Denetimlerin her ay aralıksız bir şekilde süreceğini dile getiren Eraş, çocuk sağlığını yakından ilgilendiren kantin denetimleri sonucu belirledikleri eksiklikleri ilgili kurumlara ilettiklerini ve eksikliklerinin yerine getirilip getirilmediğinin de kendileri tarafından sıkça kontrol edildiğini anlattı.

Simav Belediyesi Zabıta Amiri Mehmet Eraş, kantinlerle ilgili şikayetlerin belediyenin 24 saat hizmet sunan 513 70 06 numaralı telefonu ile ücretsiz 153 Alo Zabıta telefonuna bildirilmesini istedi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 14:13:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?