2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Simav'da Karahan dönemi başladı

Kütahya’nın Simav ilçesinde Belediye Başkanlığı seçimini en yakın rakibi AK Partili Selahattin Duzcu’ya 81 oy fark atarak kazanan Demokrat Partili (DP) Kasım Karahan, görevi eski başkan Rıza Özdemir’den devraldı.

Halef ve selef belediye başkanlarının birbirlerine görevi devretmeleriyle ilgili Belediye Meydanında tören düzenlendi. DP Kütahya İl başkanı Atilla Palangalı’nın da hazır bulunduğu devir teslim törenine, DP’li belediye meclis üyeleriyle birlikte binlerce partili katıldı.

DP’nin gövde gösterisine dönüşen devir teslim töreninde ilk konuşmayı eski Belediye Başkanı Rıza Özdemir yaptı. Özdemir, 10 yıl önce Demokrat Parti’den aldığı belediye başkanlığını yeniden DP’ye vermekten büyük onur duyduğunu anlattı. 10 yıllık hizmet sürecinde jeotermal enerji ile şehir ısıtması başta olmak üzere yol, içme suyu, kanalizasyon gibi alt yapı çalışmaları, Eynal Kaplıcalarındaki modernizasyon ve yatak kapasitesinin artırılması, Simav Teknik Eğitim Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulunda öğrenci kapasitesinin artırılması için yeni bölümlerin yapılması gibi hizmetlerin gerçekleştirilmesi esnasında belediyenin yaklaşık 5 milyon TL sı civarında borçlandığını ifade eden Özdemir, işbaşına gelen DP’li yönetimin kendisinin Simav’ı daha iyi yerlere getireceğinden emin olduğunu söyledi.

Özdemir, ”Öyle inanıyorum ki, DP’li Kasım Karahan ve ekibi benim iki yıl üst üste belediye başkanlığını kazanmam konusunda gösterdiğim başarı çıtasını daha üst noktalara taşıyacaktır. Hem belediye başkanımız Kasım Karahan’ın hem de değerli ekibinin benim rekorumu eğela edeceklerini umuyorum” şeklinde konuştu. Töreni izleyen binlerce vatandaşın sevgi gösterileri arasında kürsüye gelen Simav’ın yeni belediye başkanı Kasım Karahan, halkın kendilerine gösterdiği teveccühten dolayı minnettarlık duyduklarını dile getirdi.

Simav halkına kendilerine gösterdiği güvene layık olmaya çalışacaklarını kaydeden Karahan,” Ben bundan sonra sadece partimin değil, tüm Simav halkının belediye başkanıyom. Herkesi kucaklıyorum. Bize oy verenin de vermeyenin de belediye başkanı olacağım. Bu yüzden belediyeye adım atmadan önce parti rozetimi çıkarıp ilçe başkanımız Mehmet Yörük’e huzurunuzda takdim etmek istiyorum” diyerek rozeti ilçe başkanı Mehmet Yörük’ün yakasına taktı. Simav’a şeffaf bir belediyecilik anlayışının hakim olacağını vurgulayan Karahan,” Belediyemizde görevliler vatandaşa karşı güleryüzlü davranacak. Vatandaş belediyeye evi gibi girecek, İşyerine gelir gibi gelecek. İşi olanın işi yasal çerçevede mutlaka görülecek. Adam kayırmacılık tarihe karışacak.” diye konuştu.

Seçim döneminde halka verdikleri sözlerin tamamını hiç eksiksiz yerine getireceklerini vurgulayan Karahan, söz verdikleri yatırımları hayata geçirebilmek için parasal kaynaklarının da mevcut olduğunu kaydetti. Simav’ın hayrına olmayan hiçbir karara imza atmayacaklarını vurgulayan Karahan, işini gördürmek için belediyeye gelen vatandaşların işlerinin kısa sürede çözümlenmesi için birim amirlerine yetki ve sorumluluk verileceğini ve vatandaşın o masadan bu masaya koşturmasına ve en ufak bir sorunun çözümü için belediye başkanının yanına çıkmasına gerek kalmayacağının altını çizdi.

Kesilen kurbanın kanı partililer tarafından alnına sürülen Simav belediye başkanı Kasım Karahan dualar eşliğinde meclis üyeleriyle birlikte çiçek bahçesine dönüşen belediye başkanlığı makamına geçti. Bir süre makamda oturan Karahan, daha sonra belediye meclis üyeleriyle birlikte salona çıkarak törene katılan binlerce vatandaşla tek tek tokalaştı, tebrikleri kabul etti. Törene katılan binlerce vatandaşa tavuklu pilav ve ayran ikram edildi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 14:38:58
Güncelleme :4 Nisan 2009 Cumartesi 14:43:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?