22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Simav'da logar sorununa neşter

Kütahya Simav Belediyesi, aşırı yağışlar sonucunda arızalanan ve tıkandığı için vatandaşları rahatsız eden, sürücülere de zor anlar yaşatan Cumhuriyet Caddesindeki logar sorununa neşter vurdu.

Belediye Başkanı Kasım Karahan, sıkça yaşanan tıkanıklıklar yüzünden vatandaşları rahatsız eden Cumhuriyet Caddesi Orman İşletme Müdürlüğü ile Cumhuriyet lisesi arasında kalan 200 metrelik yağmur suyu kanalını belediyeye ait iş makilerinin yardımıyla sökerek yerine 500’lük korige boru yerleştirdiklerini ve üzerini de kapattıklarını bildirdi.

Simav’ın 30 yıla yaklaşan alt yapısını kökünden değiştirmek istediklerini ifade eden Başkan Karahan, soruna kalıcı bir çözüm bulmak amacıyla iş başına geldikleri Nisan 2009’da İller Bankasına sundukları projeye maddi destek beklediklerini kaydetti.

Simav’da alt yapının ekonomik ömrünü tamamlaması nedeniyle değişik semtlerde buna benzer sıkça arızalar yaşandığına vurgu yapan Başkan Karahan, semtlerde arızalanan bölgeleri ellerindeki iş makineleri ve Fen İşleri Müdürlüğündeki uzman ekip vasıtasıyla peyderpey gidermeye çalıştıklarını, ancak kalıcı çözümü kanalizasyon, içme suyu ve yağmur suyu şebekesini birlikte değiştirmekte bulduklarını kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2011 Pazartesi 16:56:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?