2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Simav'da muhtarlar gençleşti

29 Mart yerel seçimlerinde seçmenler, Kütahya’nın en büyük ilçesi Simav’ın 133 muhtarından 82’sini değiştirdi.

Seçimde oylarını gençlerden yana kullanan seçmen, muhtarların 55 olan yaş ortalamasını 45’e çekti. İlçenin en yaşlı muhtarını Dağardı köyündeki seçmenler seçti. Dağartlı seçmenler Dağardı İlköğretim Okulunda görevli iken emekliye ayrılan hemşerileri 60 yaşındaki İsmail Tankı’yı tecrübesine güvenerek hizmet bekleyen köylerine muhtar seçti. Simav’ın en genç muhtarı ilçeye bağlı Kuşu beldesinden çıktı.

Kuşu beldesinin Kadılar Mahallesi halkı 29 Mart yerel seçimlerinde oylarını genç aday Ethem Bayram’dan yana kullandı. Kuşu’nun Kadılar Mahallesi halkı muhtarlık görevini genç ve dinamik buldukları 25 yaşındaki Ethem Bayram’a teslim etti. Simav’ın en yaşlı muhtarı İsmail Tankı ile en genci Ethem Bayram, Muhtarlar Derneği Başkanı Raif Adıgüzel’in Eynal Kaplıcaları Restoran’da onurlarına düzenlediği yemekli toplantıda tesadüfen yan yana oturdu.

Birbirleriyle tanışıp kaynaşan muhtarları yemek sonrası basın mensuplarına tanıtan Adıgüzel, ilçede mevcut 133 muhtarın yarıdan fazlasının 29 Mart yerel seçimleri sonucu değiştiğini ve gençleştiğini bildirdi. Adıgüzel, ” 29 Mart yerel seçimleri sonucu Simav’ın 133 muhtarlarından 82’sinin değişdiğini, 51’nin ise yerlerini koruduğunu bildirdi. Adıgüzel bu değişim sonucu muhtarların 55 olan yaş ortalamasında kendiliğinden 45’e düştüğünü bildirdi. Adıgüzel, ” Muhtarlar gençleşti. Gençlik elbette hizmetlere de yansıyacak” şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 12:32:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seyfettin tankı IP: 88.242.213.xxx Tarih : 9.06.2009 23:03:12

simav'ın en yaşlı muhtarı ismail tankı'nın dağardı köyümüze büyük hizmetler yapacağına canı gönülden inanıyorum çünkü onu çok yakından tanıyorum bir çok genci enerjisiyle ve bilgisiyle cebinden çıkarır dağardı köyüne yeni muhtar hayırlı olsun tüm simavlılara sevgi ve saygılar gurbet ellerinde bir öğretmen