29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Simav'da 'Obeziteye Hayır'

Sağlıklı beslenme ve obezitenin önlenmesi konusunda harekete geçen Sağlık Bakanlığı işe okullardan başladı. 7.sınıf öğrencileri arasında okullararası "Obeziteye Hayır" isimli yarışma düzenledi. Yarışmanın ilk etabına Simav'dan 24 okul katıldı.

Kıyasıya bir mücadeleye sahne olan ilk etap sonunda Osmanbey, Çaysimav, Özel Nadir, Yusuf Koyuncuoğlu, Naşa, Karacahisar, Beyce ve Hisarbey İlköğretim Okulları ikinci etaba kalan okullar oldu. Simav Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi Toplantı Salonu'nda gerçekleşen ikinci etap yarışmasında Osmanbey, Karacahisar, Yusuf Koyuncuoğlu ile Hisarbey İlköğretim Okulları finale kaldı. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek final yarışmasında ilk iki dereceyi elde eden okulların Kütahya'da düzenlenecek "Obeziteye Hayır" yarışmasında Simav'ı temsil edeceği bildirildi.
Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi'nde gerçekleştirilen "Obeziteye Hayır" yarışması öncesinde öğrencilere uzmanlar tarafından yeterli ve dengeli beslenme, sağlıklı süt içilmesi, şişmanlıktan korunma yöntemleriyle ilgili konularda açıklamalarda bulundu. Uzmanlar, halk arasında şişmanlık olarak bilinen obezitenin vücutta fazla miktarda yağ birikmesi sonucu ortaya çıkan ve mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunu anlattı. Uzmanlar ayrıca tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de obezitenin toplum sağlığını tehdit eder bir hale gelmesinden duydukları kaygıları dile getirerek gelecek için çok büyük riskler teşkil eden obeziteye özellikle öğrencilerin dikkat etmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Birçok sağlık problemine zemin hazırlayan obezitenin insan ömrünü kısaltan ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen bir hastalık olduğuna dikkat çeken uzmanlar obezitenin solunum güçlüğü başta olmak üzere şeker hastalığı, kalp damar hastalıkları, hipertansiyon, karaciğerin yağlanması, kolestrol gibi bir çok hastalığın oluşmasında önemli faktör oluşturduğuna değindi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 11:17:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?