29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Simav'da öğrencilerin yol çilesi

Kütahya'nın Simav ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı 75. Yıl Cumhuriyet Öğrenci Yurdu'nda kalan, yemek ve sağlık başta olmak üzere her türlü giderleri devlet tarafından karşılanan 123 orta öğretim öğrencisi, servis araçları olmadığı için şehir merkezinde bulunan okullarına gidip gelmek için her gün 2 kilometrelik patika yolu yaya olarak yürümek zorunda kalıyor. 

Her gün sabah ve akşam saatleri dışında öğle yemeği için de yurda gidip gelmek zorunda kaldıklarını dile getiren öğrenciler, 7 yıldır çektikleri yol çilesine son verilmesi için yöneticilerden kendilerine servis aracı tahsis edilmesini bekliyor. İlçenin Karakür Mahallesi'nin en uç kısmında, dağlık ve ormanlık arazi içerisinde yer alan yurt binasını şehir merkezine bağlayan yolun çok uzun ve dik rampalardan oluşması yüzünden, 2 kilometrelik daha kestirme patika yolu kullandıklarını dile getiren öğrenciler, "Servis aracımız olmadığı için patika yolu tercih etmek zorunda kalıyoruz. Özellikle kış aylarında ve yağışlı günlerde zor saatler geçiriyoruz. Bu durum eğitimde aksamalara da yol açıyor. Bazen okulumuza bazen de yurt binamıza gelip giderken elimizde olmayan sebeplerden dolayı gecikmeler olabiliyor. Çoğu kez de hastalanıyoruz" diye dert yandı. 

Simav 75. Yıl Cumhuriyet Öğrenci Yurdu'nu işleten Simav Cumhuriyet Lisesi yöneticilerinin seslerine kulak vermesini beklediklerini dile getiren Simav'ın yatılı orta öğretim okulu öğrencileri, "Hiç olmazsa öğle yemekleri okullarımıza gelsin. Bir saatlik öğle tatilini yollarda çile çekerek geçirmeyelim. Sınavlarımızın olduğu günlerde öğle yemeği için yurda gidemediğimiz zamanlar çok oluyor. O günler aç kalıyoruz. Her birimiz fakir aile çocuklarıyız. Bu derdimize bir çare bulunmasını bekliyoruz" diye konuştular. 

Yurt binası ve ortamı ile burada oluşan arkadaşlıktan son derece memnun kaldıklarını anlatan öğrenciler, "Aslında yurdumuz üç yıldızlı bir oteli andırıyor. Barınma başta olmak üzere yemeklerimiz ve yatakhanelerimizle dersliklerimiz üç yıldızlı oteli aratmıyor. Tek eksiğimiz servis aracımızın olmayışı. Yetkililer buna bir çare bulurlarsa eğitimde 7 yıldır yaşadığımız yol çilesi bitecek. Derslerimize daha çok zaman ayırmış olacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 12:13:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
çetin gökçe IP: 88.250.225.xxx Tarih : 19.01.2008 16:23:19

teşekkür ederiz şükranlarımı sunarım sabahlarıda servis olsaydı daha iyi olurdu