2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Simav'da okullar şantiye gibi

Kütahya’nın Simav ilçesinde, 14 Eylül 2009’da miniklerin ders başı yapmasıyla başlayan 2009-2010 eğitim öğretim dönemi sancılı başladı. 17 Şubat 2009 tarihinde meydana gelen rihter ölçeğine göre 5 şiddetindeki deprem ilçe merkezinde bazı okullarda hasara yol açtı. Bunun üzerine harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı hasar gören Osmanbey ilköğretim Okulu ile Endüstri Meslek Lisesi ve İmam Hatip Lisesi'nde 20 Ekim tarihinde tamamlanması kaydıyla 20 Temmuz 2009 tarihinde güçlendirme çalışmaları başlattı. Güçlendirme çalışmalarının devam etmesi okulları şantiyeye çevirdi.

14 Eylül günü çocuklarını Osmanbey İlköğretim Okuluna getiren veliler okul yerine şantiye ile karşılaşınca şaşkına döndü ve olaya tepki gösterdi. Okulların başladığı gün güçlendirme çalışmalarının bitirilmiş olması gerektiğini vurgulayan veliler güçlendirme çalışmalarına geç başlayan Milli Eğitim Bakanlığı'nı gecikmeden sorumlu tuttu. Ana sınıfı ve birinci sınıflara başlamak üzere getirdikleri çocuklarını Osmanbey İlköğretim Okulu yerine Cumhuriyet Lisesinin eskiden pansiyon olarak kullandığı binada oluşturulan dersliklere yerleştiren veliler inşaatın gecikmesi halinde eğitimden istenilen verimin alınamayacağını dile getirdi.

Simav İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri soruna çözüm bulmak amacıyla bin 150 mevcutlu Osmanbey İlköğretim Okulunun 7-8 ve 8’inci sınıfında okuyan öğrencilerini okulda güçlendirme çalışmaları sona erinceye kadar Gülizar Eren İlköğretim Okulu'na göndereceklerini, diğer sınıflarda okuyan öğrencilerinde aynı bahçeyi paylaştıkları Cumhuriyet Lisesinde öğrenimlerini sürdüreceklerini bildirdi.

Yetkililer Osmanbey İlköğretim Okulu'nun ana sınıfı ile birinci sınıf öğrencilerinin Cumhuriyet Lisesi'nin pansiyonunda, 2-3 -4 ve 5’inci sınıf öğrencilerinin de sabahtan öğleye kadar Cumhuriyet Lisesi'nde eğitim ve öğretimlerine devam etmesinin kararlaştırıldığını ifade etti.

Osmanbey İlköğretim Okulu'ndaki güçlendirme çalışmalarının 20 Ekim tarihine yetişeceğine inanmadıklarını anlatan veliler olaydan duydukları üzüntüyü dile getirerek, ”İnşaatın gecikmesinden dolayı bu yıl çocuklarımızın eğitim seviyesinin istenilen düzeyde olacağına inanmıyoruz. Yetkililer hiç olmazsa 20 Ekim tarihindeki sözlerinde dursunlar. Çocuklarımızın kendi okulları yerine başka okullarda göçebe eğitimi almasını istemiyoruz” diyerek olaya tepki gösterdiler.

 

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 10:48:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?