8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Simav’da şap karantinası

SİMAV’DA ŞAP KARANTİNASI

Kütahya'nın Simav ilçesinde, bir beldede büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı görülmesi üzerine karantina uygulaması başlatıldı. Simav İlçe Tarım Müdürü Ali Ceylan ilçeye bağlı Çitgöl beldesinde üç işletmedeki büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı görülmesi üzerine ilçe genelinde karantina uygulaması başlatıldığını, hayvan giriş ve çıkışlarının yasaklandığını belirterek, "Simav hayvan pazarı bölgede hastalık sönünceye kadar bir süreliğine kapatıldı" dedi.

Belediye ekiplerinin de yardımlarıyla Çitgöl beldesinde dezenfekte çalışması yapıldığını ifade eden Ali Ceylan, "Çevre köy ve mahalle muhtarlarına hayvanların salınmaması yönünde tebligat gönderdik. Karantina uygulamasına aykırı davrananlar hakkında yasal işlem yapılacak. Kararın titizlikle uygulanmasını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Tedbir açısından Simav Hayvan Pazarı'nın geçici bir süre kapatıldığını anlatan Ali Ceylan, "Müdürlüğümüze bağlı ekipler bölgede hastalığın yayılmaması için elinden gelen gayreti gösteriyor. Hayvanların aşılanması başta olmak üzere diğer önlemler alınıyor. Hastalık söner sönmez hayvan pazarı açılacak, İlçe genelinde uygulanan karantina uygulamasına son verilecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2010 Pazartesi 15:11:00
Güncelleme :26 Nisan 2010 Pazartesi 23:52:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?