8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Simav'da şap karantinası

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Demirciköy beldesinde bir işletmede bulunan hayvanlarda şap hastalığı tespit edilmesi üzerine ilçe genelinde karantina uygulaması başlatıldı. Haftanın Salı günleri kurulan Hayvan pazarı kapatıldı. İlçeye hayvan giriş ve çıkışları da hastalık sönünceye kadar yasaklandı.

İlçe Tarım Müdürü Ali Ceylan, Demirciköy beldesinde bir işletmedeki büyük baş hayvanlarda şap hastalığı tespit ettiklerini bildirdi.

Şap hastalığı görülmesi üzerine Simav hayvan pazarının kapatıldığının Simav belediye hoparlörlerinden yapılan anonslarla vatandaşlara duyurulduğunu bildiren Ceylan, hastalığın yayılmasını önlemek için gerekli önlemlerin alınarak Simav ilçesine hayvan giriş çıkışının yasaklandığını söyledi.

İlçe merkezinde haftanın Salı günleri kurulan Simav Hayvan Pazarının geçici olarak kapatıldığını ve aşılama çalışmalarının başladığını dile getiren Ceylan, ilçede hayvanların meralara salınmaması uyarısında bulunarak, karantina önlemlerine aykırı davrananlar hakkında yasal işlem yapılacağını ifade etti.

Ceylan, ilçenin, hastalık riski ortadan kalkıncaya kadar karantina altında kalacağını kaydetti. -

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2012 Pazartesi 18:54:02
Güncelleme :7 Mayıs 2012 Pazartesi 18:57:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?