15
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Simav'da şap karantinası

SİMAV'DA ŞAP KARANTİNASI

Kütahya'nın Simav ilçesinde, 2 beldede büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı görülmesi üzerine karantina uygulaması başlatıldı.

Simav İlçe Tarım Müdürü Ali Ceylan, ilçeye bağlı Akdağ ve Yeşildere beldesinde üç işletmedeki büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı görülmesi üzerine, ilçe genelinde karantina uygulaması başlatıldığını, hayvan giriş ve çıkışlarının yasaklandığını belirtti. Karantina tedbirleri gereğince haftanın Salı günleri kurulan Simav Hayvan Pazarının 18 Ocak 2011 tarihinden geçerli olmak üzere bölgede hastalık sönünceye kadar bir süreliğine kapatıldığını ifade eden Ceylan, çevre köy ve mahalle muhtarlarına da

hayvanların salınmaması yönünde tebligat gönderdiklerini, karantina uygulamasına aykırı davrananlar hakkında yasal işlem yapılacağını bildirdi. Ceylan, "Kararın titizlikle uygulanmasını sağlayacağız. Müdürlüğümüze bağlı ekipler bölgede hastalığın yayılmaması için elinden gelen gayreti gösteriyor. Hayvanların aşılanması başta olmak üzere diğer önlemleri de alıyoruz. Hastalık söner sönmez hayvan pazarı yeniden açılacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2011 Pazartesi 20:36:03
Güncelleme :17 Ocak 2011 Pazartesi 23:31:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?