29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Simav'da yangın: 1 ölü, 1 yaralı

Kütahya'nın Simav’a bağlı Örenli köyünde, elektrik kontağından çıktığı sanılan yangında, yaşlı bir kadın hayatını kaybederken, eşi de yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre, İsmail Özdemir'e (72) ait ahşap evde gece 02.00 sıralarında yangın çıktı. Evin alevler içinde kaldığı gören vatandaşlar, Simav ve Güney beldesi itfaiyelerini arayarak yardım istediler. Bu arada, köy sakinleri kendi imkanlarıyla yangını söndürmeye çalıştılar. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürmek için yoğun çaba sarfetti. Yangında 70 yaşındaki Atika Özdemir yanarak hayatanı kaybederken, camdan atlayarak canını kurtaran eşi İsmail Özdemir'de yaralandı. Yangının sıçradığı bitişik ahşap evde bulunan Cemal ve Şerife Özdemir ise köy halkının yardımlarıyla ölümden kurtuldu. Yangının 1 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alındığı bildirildi. 

Yangınla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma sürerken, Kaymakam Samet Ercoşkun, yangın mahallinde incelemede bulundu. Yangının çıkış nedeni hakkında bilgi alan kaymakam Ercoşkun, yangından yaralı olarak kurtulan ve eşini çıkan yangında kaybeden İsmail Özdemir’i yakınlarının evinde ziyaret ederek, başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 

İsmail Özdemir’e tıbbi müdahale yapılıp yapılmadığını da soran kaymakam Ercoşkun, gerekli tıbbi müdahalenin yapılması için girişimde bulundu. Daha sonra köy kahvesinde vatandaşlarla bir araya gelerek onlara geçmiş olsun dileğinde bulunan kaymakam Ercoşkun, özellikle fırtınalı ve lodoslu günlerde katı yakıt sobalarına dikkat edilmesinin ayrıca eskiyen elektrik tesisatlarının bakım ve kontrolünün yapılmasının can ve mal kaybı açısından önemini dile getirdi. 

Simav Cumhuriyet Başsavcılığı olayla soruşturma başlatırken, yanarak hayatını kaybeden Atike Özdemir'in cesedini de Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 18:14:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?