7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Simav'dan Başbakan'a davet

YER KİRAZI YETİŞTİREN ÇİFTÇİ BAŞBAKANI SİMAV’A DAVET ETTİ

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Yağmurlar köyünde yaşayan 52 yaşındaki çiftçi Hasan Eser, anavatanı Güney Amerika olan yer kirazı yetiştirdi.

Geçtiğimiz aylarda Başbakan Erdoğan’ın bir kuru yemişçiden satın almasıyla gündeme gelen ve “ Altın Çilek” adıyla tanınan yer kirazı , az zahmetle iyi paralar kazanmak isteyen çiftçilerin umudu oldu.

Başbakan Erdoğan’ı Yağmurlar köyüne davet eden Hasan Eser, “ Suyu çok seven yer kirazı bakım, zirai ilaç ve çapa gibi zahmetli işler istemiyor. İyi sulanmış bir yer kirası fidanından, birinci yıl l kilograma yakın ürün alınabiliyor. İkinci yıl aynı fidan 2 kilogram ürün verebiliyor” şeklinde konuştu.

Simavlı çiftçi Hasan Eser, Başbakan Erdoğan’ın tavsiyesine uyduğunu ve bu işi daha da geliştirmeyi düşündüğünü tavsiyesine uyarak tarlasında yer kirazı yetiştiren Kütahya’nın Simav İlçesine bağlı Yağmurlar köyünde yaşayan çiftçi Hasan Eser, “ Yeteri kadar kaliteli ürün elde edebilmek için eşim ile birlikte gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Yer kirazlarıyla bire bir ilgileniyoruz. Vaktimizin büyük bir kısmını yer kirazı yetiştirdiğimiz tarlamızda geçiriyoruz”. En büyük arzum tavsiyesine uyarak yer kirazı yetiştirmek suretiyle iyi kazanç elde etmemi sağlayan Sayın Başbakanımız Erdoğan’ı Yağmurlar köyünde görmek olacak. Kendisini köyümüze davet ediyorum. Yer kirazımızdan tattırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

YER KİRAZI YETİŞTİREN ÇİFTÇİ BAŞBAKANI SİMAV’A DAVET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 13:44:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?