2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Simav'ı sarsacak iddialar

Kütahya’nın en büyük ilçesi Simav’ın DP’li Belediye Başkanı Kasım Karahan, bu yıl 78.incini düzenledikleri Simav Panayırının açılışında yaptığı konuşmasında ilçeyi sarsacak akıl almaz iddialar ortaya attı.

Simav’ın jeotermal enerji ile ısınması başta olmak üzere seracılık ve termal turizm yatırımlarının tehlike altında olduğunu ileri süren Karahan, Eynal Kaplıcaları bölgesinde önceleri Maden Tetkik Arama Enstitüsü'nün (MTA) elinde bulundurduğu yeni enerji kuyusu açma ruhsatının Kütahya İl Özel İdaresi tarafından Zorlu Gurubu'na verildiğinin tesadüfen ortaya çıktığını söyledi.Karahan, yapılan bu işlemler sonucu MTA'nın Kütahya İl Özel İdaresinin Zorlu gurubuna verdiği yeni enerji kuyusu açma ruhsatının iptali istemiyle Eskişehir Bölge İdare Mahkemesine dava açtığını ve davanın devam ettiğini ileri sürdü. Karahan yaptığı konuşmasında Simav'ın köyleriyle birlikte yer altı zenginliklerinin son çıkan maden yasasına göre büyük çaplı şirketlerin eline geçtiğinin yine tesadüfen ortaya çıktığını anlattı.

Son olarak Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir’in içme suyu ihtiyacının 2022 yılında Simav Çay'ından karşılanması yönünde çalışmalar başlatıldığını açıklayan Karahan, çalışma kapsamında Simav Eynal Kaplıcaları dahil, Çitgöl ve Naşa Kaplıcalarının da İzmir’e içme suyu sağlayacak baraj havzası içerisinde kalacağını ve böylelikle Simav’ın yakın bir gelecekte tarihten silinmesinin söz konusu olacağını ifade etti. Simav’a yönelik yapılanlara inanamadıklarını anlatan Karahan, konunun aydınlatılması için hemşerileri Kütahya Milletvekili İsmail Hakkı Biçer ile birlikte gittikleri Kütahya ziyaretlerinden eli boş olarak döndüklerini vurguladı. Simav halkının sorunlarına sahip çıkması gerektiğini hatırlatan Karahan, konuyla ilgili önümüzdeki günlerde kamuoyuna daha geniş bilgi sunacaklarını anlattı. Karahan,” Endişelerim var. Simav adına kayğı duyuyorum. Bu durumlar moralimizi bozuyor. Simav halkı ve sivil toplum örgütleriyle işbirliğine giderek sorunların çözümüne katkı sağlamaya çalışacağız. Bu hususta Simav halkını yanımızda görmek istiyorum” şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 18:20:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?