2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Simav'ı sarsan iddia

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık, Simav’da18 bin 500 dekarlık kurutulmuş göl arazisinin topraklarının bölge halkı yerine dışardan birisine 49 yıllığına kiraya verileceği yönündeki söylentilerin dedikodu değil gerçek olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Işık, yaptığı araştırmalar sonucu 1960 yılında bölge halkına toprak temin etmek maksadıyla devlet tarafından kurutulmuş 18 bin 500 dekarlık Simav Gölü arazisinde organik tarım yapmak maksadıyla 49 yıllığına kiralamak isteyen bir kuruluş bulunduğunu bildirdi.

Söz konusu tarım alanının yarım asırdır bölge halkı tarafından kiralanmak suretiyle kullanıldığına dikkat çeken MHP Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık,” Bölge halkı dururken dışardan bir başkasının gelip kurutulmuş göl arazisi üzerinde tarım yapacağım demesini Simav halkına saygısızlık olarak kabul ediyorum. Böyle bir sorumluluğu kimse taşıyamaz” diye konuştu.

Simav halkının hakkını alıp bir başkasına vermenin hiçbir mantığı bulunmadığını kaydeden MHP’li Işık,” Böyle bir oluşumu ne vekil olarak ben, ne de Simav halkı asla kabul etmez. Kurutulmuş göl arazisinin eskiden olduğu gibi yeniden hak sahibi Simav halkına kiralanmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

Ankara’ya döndüğünde konunun üzerine giderek gerçeği tüm çıplaklığı ile öğrenmeye çalışacağını vurgulayan Işık,” Gelişmelerden Simav halkını haberdar edeceğim. 4 bin çiftçi ailesini yakından ilgilendiren böylesine önemli bir konunun oldu bittiye getirilmesine razı olamayız” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 13:03:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?