7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Simav'ı şok eden eylem

KÜTAHYA SİMAV'DA CEMAAT CAMİDE EYLEM YAPTI

Kütahya Simav’da Müftülük çalışanları öğle vakti şehir merkezinde Kutlu Doğum Haftasını kutlarken Hisarardı Mahallesi Camii cemaati de camide eylem yaptı. Olay bu gün öğle namazında şehir merkezindeki Hisarardı Camiinde meydana geldi.

Alınan bilgiye göre, 15 kişilik bir gurup cami cemaati öğle namazında Mahkeme kararıyla yeni atanan imam Mehmet İpek’in arkasına safa geçerek vatandaşlara” Bu imamın arkasında namaz kılınmaz” çağrısında bulundu, üzerinde “Küfreden imam istemiyoruz”, “Mahkeme kararıyla gelen imam istemiyoruz”, “Cemaatle hesaplaşacağını söyleyen imam istemiyoruz”,” Hatimle namaz kıldıracak imam istiyoruz” yazılı pankart açtı. Camideki diğer cemaat eylem ve pankarta tepki gösterdi. Guruplar arasında camide tartışma yaşandı. Daha sonra eylemci cemaat camiden ayrıldı. Namaz yarım kaldı. İmam Mehmet İpek polise başvurdu. Polis eylemcilerden esnaf Ali Bal (52) ile 49 yaşındaki Kırtasiyeci Ahmet Şahiner’in ifadesine başvurdu, daha sonra Cumhuriyet Savcılığında ifadeleri alınan iki eylemci serbest bırakıldı. Eylemin ardından kısa bir süre kapanan Hisarardı Camii ikindi vakti tekrar açıldı.

Eylemcilerden Ali Bal olayı şöyle anlattı: "Tepki gösterdiğimiz İmam Mehmet İpek’in babası Hisarardı camiinin 38 yıllık imamlığını yaptı, 15 Temmuz 2004 yılında emekli oldu. Emekliliğinin ardından camimize 29 Eylül 2004 tarihine kadar imam görevlendirilmedi. 29 Temmuz 2004’de Müftülüğe dilekçe verdik. 2004 yılının Ekim ayına kadar sınav açılmadı. Tekrar dilekçe verdik. Öğrendik ki eski 38 yıllık imam Mustafa İpek, asaleti tasdik edilmemiş oğlu Mehmet İpek’i yerine tayin ettirmek istiyormuş. Buna tepki gösterdik. Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde görevli Kuran okuma da Türkiye derecesi bulunan Selçuk Dönmez’in camimize tayinini istedik. Selçuk Dönmez ve Mehmet İpek açılan sınava katıldı. Kuran okuma de Türkiye derecesi bulunan Selçuk Dönmez 60 puanda kalırken Mehmet İpek 90 puan aldı. Adaletsizlik olduğu gerekçesiyle bu sınava itiraz ettik. Yeniden sınav açılmasını talep ettik. Bunun üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı ilçeye müfettiş gönderdi. Müfettiş dönemin Simav Müftüsü Yusuf Hafızoğlu’nu suçlu bularak tayin etti. 2005 yazında tekrar sınav açıldı. Diyanet İşleri Başkanlığına dilekçe vererek camimize atanacak imamın hatimle namaz kıldıracak birisi olmasını istedik. Açılan sınavı imam Rasim Doğan kazandı ve göreve başladı. Biz de imamımız Rasim Doğan hatimle namaz kıldırdığı için olayın üzerine gitmedik. 4 yıldır birlikte uyum içerisinde namaz kılıyoruz. 13 Nisan 2010 günü Mehmet İpek Yargıtay’ın kararıyla camimize geri döndü. Göreve başladı. Hatimle namaz kıldıramadığı gerekçesiyle karara tepki gösterdik. Kimse bizi dinlemedi. Bunun üzerine bu gün öğle vakti camiye giderek bu imamın arkasında namaz kılınmaz diyerek tepkimizi seslendirdik. Bir gurup arkadaşımızda pankartlarını çıkararak hem imama hem de cemaate gösterdi. Eylemi tamamlayınca camiden ayrıldık. Daha sonra da hem polis hem de Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifademize başvurulduktan sonra serbest bırakıldık. Bu işin peşini bırakmaya niyetimiz yok. Biz kişilere karşı değiliz. Hatimle namaz kıldıracak bir imam istiyoruz. Müftülük ve Diyanetin sesimize kulak vermesini bekliyoruz” şeklinde konuştu. Cemaatin camide gerçekleştirdiği eylem ilçede günün konusu oldu.

KÜTAHYA SİMAV'DA CEMAAT CAMİDE EYLEM YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 21:02:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?