2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Simav'ın Aşkabatlı konukları

Kazakistan'ın Aşkabat Lisesi'nde okuyan bir grup öğrenci okulların tatile girmesiyle birlikte Kütahya'nın Simav ilçesine geldi.

Simav'da üç gün boyunca aileler tarafından misafir edilen öğrenciler gördükleri misafirperverliğe hayran kaldı.

Aşkabat Lisesi son sınıf öğrencisi Asıl Ayjolov önderliğinde Simav'a gelen konuk öğrenciler, Simav Özel Nadir İlköğretim Okulu Müdürü Dündar Akgül'ün öncülüğünde Simav'ın tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Şifalı suları ile meşhur Eynal Kaplıcalarıyla içerisinde krater göl bulunan 1450 rakımlı Gölcük orman tesislerine hayran kalan öğrenciler memleketlerine döndüklerinde arkadaşlarına Simav'ı anlatacaklarını bildirdi.

Öğrenciler sırasıyla Simav Kaymakamı Rıza Dalan ile Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi'yi makamlarında ziyaret etti. Kaymakam Rıza Dalan tarafından konuk öğrencilere Simav kitabı ile çini tabak hediye edildi.
Kazakistan ile kardeş ülke Türkiye arasındaki iş birliğinin her alanda artırılmasını isteyen liseli öğrenciler, gelecek yıl tatillerini tekrar Simav'da geçirmek üzere memleketlerine uğurlandı. Uğurlama esnasında konuk öğrencilerle onları evlerinde misafir eden Simavlı aileler arasında duygulu anlar yaşandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 12:47:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?