3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Simav'ın borcu 7 milyon TL

Kütahya’nın en büyük ilçesi Simav’ın DP’li Belediye Başkanı Kasım Karahan, belediyenin borcunu açıkladı.

Karahan, belediyenin geçmiş dönemden 7 milyon TL tutarında borcu bulunduğunu bildirdi. Belediyenin gerçek borcunun belirlenmesi amacıyla İstanbul’dan bir firmaya araştırma yaptırdığını ifade eden Karahan, söz konusu Mali Müşavirlik ve danışmanlık firmasının belediyede yaptığı incelemeler sonucu eski dönemden kendisine devreden borç miktarının 7 milyon TL'si olduğunu açıkladı.

7 milyon TL tutarındaki borç yüzünden sıkıntı içerisinde olduklarını dile getiren Karahan, söz konusu 7 milyon TL tutarındaki borcun yarısının Simavlı esnaflara olduğunu bildirdi. Borç yüzünden esnafların da sıkıntı çekmesinden büyük bir üzüntü duyduklarını anlatan Karahan, alacaklı olan esnafların her gün belediyeyi aşındırdıklarını ifade etti.

Önümüzdeki günlerde temeline başlayacakları Kültür Merkezi inşaatının zemin katına yapacakları işyerlerini inşaat halindeyken satmayı planladıklarını vurgulayan başkan Karahan, bu yolla elde etmeyi planladıkları 10 veya 12 Milyon TL ile öncelikle esnaflara olan borçlarını ödemeyi düşündüklerini kaydetti. Her kesime ve her bölgeye eşit hizmette ve yatırımda bulunmayı, bunu da bir faaliyet takvimine bağlayıp Simav halkıyla paylaşacağının sözünü verdiğini hatırlatan Belediye Başkanı Kasım Karahan, adaletli ve şeffaf bir yönetim ve hizmet anlayışıyla, çağdaş şehir hayatının ihtiyacı olan çalışmaları yapmak arzusunda olduklarını dile getirdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2009 Pazartesi 16:39:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?