7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Simav’ın çöplüğü yanıyor

SİMAV’IN ÇÖPLÜĞÜ İÇİN İÇİN YANIYOR

Kütahya Simav’a 2 kilometre uzaklıkta Saydere Mevkiindeki şehir çöplüğünde dün saat 16.00 sularında yangın çıktı. Gaz sıkışması sonucu çıktığı tahmin edilen yangın rüzgârında etkisiyle kısa sürede bitişikteki makilik alana sıçradı.

Yaklaşık 5 hektarlık makilik alanın zarar görmesine neden olan yangın Simav Belediyesi İtfaiye ekiplerinin yanı sıra çevre belde belediyeler ve Orman İşletme Müdürlüğüne ait toplam 12 arozöz ile çok sayıda itfaiye eri ve yangın söndürme işçisinin müdahalesiyle akşam saatlerinde ancak kontrol altına alınabildi.

Simav Belediyesi İtfaiye ekipleri İçin için yanmaya devam eden yangının şehir merkeziyle ormanlık alana sıçramasını önlemek için bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor.

Halen yanmaya devam eden yangında dumanlarla birlikte çevreye yayılan pis kokular Simav şehir merkezinde vatandaşları rahatsız ediyor.

Ekipler, çöplük sınırındaki bozuk koru orman alanına sıçrayan alevlerin ormanlık alanda ilerlememesi için yoğun çaba sarf ederken, dumanların çevredeki yerleşim

SİMAV’IN ÇÖPLÜĞÜ İÇİN İÇİN YANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2010 Pazartesi 13:00:01
Güncelleme :27 Eylül 2010 Pazartesi 13:37:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?