30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Simav'ın en büyük eğitim destekçisi

Simav ilçesinde, Fakülte Yaptırma ve Yaşatma Derneği, öğrenci kapasitesini artırmak ve ilçe ekonomisini canlandırmak amacıyla hayırsever vatandaşlar ve belediye başta olmak üzere kurum, kuruluş ve odalardan elde ettiği yaklaşık 2 milyon YTL ile Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Teknik Eğitim Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulunun Simav Kampusuna yeni bölüm ve derslikler yaptırdı, piyasaya yaklaşık 110 bin YTL borçlandı.

Dernek Başkanı Eczacı Dilek Üstünel, yapılan hizmetlerle ilgili hem vatandaşları bilgilendirmek hem de 110 bin YTL dolayındaki borcun en kısa sürede ödenebilmesini sağlamak amacıyla hazırlanacak acil eylem planını hayata geçirmek üzere Eynal Kaplıcaları Restorant da yemekli bir toplantı düzenledi.

Üstünel, toplantıya iştirak eden Kaymakam Rıza Dalan, Belediye Başkanı Rıza Özdemir, Simav Teknik Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Rüştü Güntürkün, Simav Meslek Yüksek Okulu (SMYO) Müdürü Mehmet Korkmaz, Simav Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Şeref Erim, Kütahyalılar Otobüs İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı Yonus Yılmaz, Keresteciler Derneği Başkanı Sezai Ulus, Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Metin Mutlu, Beyce Birlik Otobüs İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Doğan'a teşekkür ettikten sonra, son birkaç yılda kimlerden ne kadar para topladıklarını, nerelere harcadıklarını, kimlere ne kadar borçları olduğunu belgeleriyle gösterdikten sonra kalan 110 bin YTL dolayındaki borcun bir an önce ödenmesi için acil eylem planını birlikte hayata geçirmek istediklerini anlattı.

Üstünel, kısa konuşmasında, topladıkları 2 milyon YTL dolayındaki paranın yaklaşık 1 milyon YTL'lik kısmının Amerika'da yaşayan Simavlı hayırsever Doktor Naci Eren'den, 341 bin YTL sinin Simav Belediyesinden, 20 bin YTL sinin Simav Kaymakamlığından, geri kalan bölümlerinin de ilçede faaliyet gösteren büyük çaplı kurum, kuruluş oda ve dernek yönetimleriyle hayırsever vatandaşlardan karşılandığını bildirdi, kalan 110 bin YTL borç için alacaklıların kapıya dayandıklarını anlattı.

Yemeğin ardından 110 bin YTL borcun 40 bin YTL'sini Simav'ın bağımsız Belediye Başkanı Rıza Özdemir, 10 bin YTL sini toplantıya katılan kurum, kuruluş ve dernek yöneticileri üstlenirken, kalan 60 bin YTL için de önümüzdeki günlerde ikinci bir toplantı düzenlenmesi uygun bulundu.

Simav halkının bu konuda gösterdiği hassasiyetin örnek bir davranış olduğunu kaydeden Simav Kaymakamı Rıza Dalan, kendisinin de ileriki günlerde imkanları ölçüsünde katkı sağlayabileceğini ifade etti. Üniversiteyi ilçenin ekonomik dinamosu olarak gördüklerini belirten Rıza Özdemir, geçmişte olduğu gibi bundan sonrada üniversiteye yapılacak yeni ilavelerle ilgili maddi ve manevi her hususta elini taşın altına sokmaya hazır olduğunu kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 18:14:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?