2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Simav’ın ilk kadın muhtarı

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Kalkan beldesinin Yeni Mahallesi'nde dört erkek aday arasından muhtar seçilen Ayşe Karahan, Simav’ın ilk kadın muhtarı olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

 4 erkek aday arasında ipi göğüsleyerek yarışı kazanan Simav’ın ilk ve tek bayan muhtarı Ayşe Karahan (38) bağımsız seçilen belediye başkanı Ahmet Balta ile işbirliği yaparak mahallesinin çözüm bekleyen sorunlarını kısa sürede çözüme kavuşturmak istediğini söyledi.

270 nüfuslu Yenimahalle de en yakın rakibi Mehmet Çoban’a 25 oy fark atarak 114 oyla muhtarlığı kazanan muhtar Ayşe Karahan, oyların çoğunluğunu hanımlardan aldığını dile getirdi. Kendisine teveccühlerinden dolayı mahalle halkına teşekkür ettiğini ifade eden Karahan, önemli olanın hayatın içinde erkekler kadar var olabilmek olduğunu dile getirdi. Simav Süt Üreticileri Birliğinde memur olarak çalıştığını ifade eden Karahan, muhtarlık mazbatasını aldıktan sonra görevinin yanı sıra mahallesinin sorunlarıyla da yakından ilgileneceğini kaydetti.

Simav’da bu güne kadar hiç kadın muhtarın çıkmamasının kendisine cazip geldiği için muhtarlığa aday olduğunu ifade eden Karahan,” Hem ilk kadın muhtar olabilmek hem de mahalle sakinlerine hizmet sunabilmek amacıyla aday oldum. Bunun yanında bakalım mahallem de sevenlerim kaç kişiymiş. Onu öğrenmek için aday olmuştum. Sonunda istediğim oldu. Sevildiğimi anladım” diye konuştu. Simav’ın ilk ve tek bayan muhtarını ilk tebrik eden Simav Muhtarlar Derneği başkanı Raif Adıgüzel oldu. Adıgüzel, Simav’ın ilk ve tek bayan muhtarı Ayşe Karahan’a her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 23:54:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?