2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Simav'ın sorunları tartışıldı

Kütahya’nın Simav ilçesinde Belediye Başkanlığı ve sivil toplum örgütlerinin işbirliği ile düzenlenen,” Yerel Ekonomik-Sosyal Meclis Toplantısı” kapsamında ilçenin belli başlı sorunları masaya yatırıldı.

Belediye Düğün Salonu’nda yapılan toplantıya ilçede görev yapan sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin yanı sıra bazı siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileriyle, belde belediye başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantının açış konuşmasını Simav’ın DP’li Belediye Başkanı Kasım Karahan yaptı.

Simav’ın belli başlı sorunlarını jeotermal enerjinin kullanımı, gelişimi ile jeotermalli seracılığın kullanım ve gelişimiyle 17 Şubat depreminden sonra ilçede hasar gören binaların durumları ve güçlendirme çalışmalarında karşılaştıkları problemler olarak birkaç kalemde belirlediklerini dile getiren Karahan, Simav’ın gelişip kalkınması, çağdaş ve modern bir yapıya kavuşması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini bildirdi.

Simav’ın sorunlarını el ve güç birliği yaparak kısa sürede çözüme kavuşturmayı arzuladıklarını vurgulayan Karahan, sorunların çözümünde üzerine görev düşenlerinde elini taşın altına sokması gerektiğini ifade etti.

Simav’ın kalkınması için çok ciddi ve iddialı bir Simav vizyonu belirlediklerini anlatan Karahan, istikrar içerisinde büyüyen, küresel ölçekte rekabet gücüne sahip, bilgi toplumuna dönüşen bir Simav vizyonunu kendilerine hedef olarak seçtiklerini ifade etti.

Yoğun bir katılımın gerçekleştiği toplantı gecenin geç saatlerine kadar sürdü. Belediye Başkanı Kasım Karahan, Simav’ın sorunlarına çareler bulmak amacıyla bu tür toplantıların sıkça yapılacağını ve Simav’ı sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarla birlikte yönetmeye çalışacaklarını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 15:10:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?