2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Simav’ın suyu temiz çıktı

Kütahya’nın Simav ilçesinde şebeke suyunun sağlıklı olduğu bildirildi. Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Sağlık Bakanlığı'nın talebi üzerine Simav’a içme suyu sağlayan Baş Değirmenler, Karşıyaka, Yeşilova Bent Harman Yeri, Nadar Çam, Sekiz Oluk, Basmaz Deresi ile Demir Bükü mevkilerindeki kaynaklardan elde ettikleri numuneleri İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliğine uygun bir biçimde İzmir Hıfsısıha Enstitüsü ile Türkiye Atom Enerji Kurumu'nun laboratuarların da ayrı ayrı analiz ettirdiklerini söyledi.

İzmir Hıfsısıhha Enstitüsü ile Türkiye Atom Enerjisi Kurumunun laboratuarlarında titizlikle gerçekleştirilen analiz sonuçlarının kendilerine gönderildiğini ifade eden Karahan ,sonuçların sevindirici olduğunu ve bu sonuçlara göre Simav’ın içme suyunda gerek ağır metaller ve gerekse kimyasal ve mikrobiyolojik kirlilik açısından herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Karahan, ”Yapılan tahliller sonucu Simav’ın içme suyunun çok sağlıklı olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Vatandaşlarımız rahatlıkla içme sularını kullanabilirler” dedi.

Şebeke sularının klorlama ve ilaçlama cihazlarıyla sürekli dezenfekte edildiğini anlatan Karahan, içme sularının ayrıca ilçede görev yapan diğer sağlık kurumları tarafından da sürekli kontrol altında tutulduğunu ve sağlık açısından şu ana kadar herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamasının sevindirici olduğunu kaydetti.

 

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 12:26:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?