7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Simav’ın toprak dedesine ödül

SİMAV’IN TOPRAK DEDESİ ÇEVRE ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

Simav TEMA Gönüllü Sorumlusu 85 yaşındaki Ömer Önder, ülkenin önde gelen eğitim kurumlarından Akdeniz Üniversitesi tarafından verilen” 2009 Yılı Çevre Hizmet Ödülü’ne layık görüldü.

TEMA Simav Gönüllü Sorumlusu Ömer Önder, Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesince bu yıl 13. düzenlenen Çevre Hizmet Ödülüne layık görülmesiyle ilgili tebligatın kendisine resmi bir yazı ile gerçekleştiğini bildirdi.

Ödülünü 11 Mayıs 2010 tarihinde Akdeniz Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenecek bir törenle Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun elinden alacağını bildiren TEMA Ömer Önder, ödüle layık görülmesinde ilçede uzunca bir süredir sürdürdüğü Yavru Tema çalışmalarının önemli katkısı bulunduğunu söyledi. Akdeniz Üniversitesi tarafından Çevre Hizmet Ödülüne layık görülmesinin kendisini gururlandırdığını ifade eden Ömer Önder,” Erozyon tehdidi altındaki Simav’da artık doğayla pazarlık yapma şansımız kalmadı. Gerekli önlemleri şimdiden almazsak yeşil örtüsüyle övündüğümüz Simav kısa bir süre sonra çölleşecek. Bunun önüne geçmek ve erozyon tehdidini topluma anlatabilmek için son 5–6 yıldır ilçede yavru Tema faaliyetlerine büyük önem vermeye başladık. Erozyona karşı küçükler büyüklerden daha duyarlı davranıyor” şeklinde konuştu.

Simav’ın 21 belde ve 69 köyünün en az 30’unda okullarda Yavru TEMA kuruluşu bulunduğunu anlatan Ömer Önder, öğretmenlerinde gönüllü Tema danışmanı olmasından mutluluk duyduğunu kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2010 Cumartesi 10:42:00
Güncelleme :24 Nisan 2010 Cumartesi 15:45:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Süheyla( Yardım )Çağırıcı IP: 78.175.251.xxx Tarih : 1.05.2010 12:48:19

Gururlandırdınız .Tebrik ediyor saygılarımı sunuyorum.