3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Simavlı çiftçiye destek

Kütahya’nın Simav İlçesinde Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında İl Tarım Müdürlüğü tarafından 21 çiftçiye 101 bin TL değerinde makine ve ekipman desteği sağlandı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı sonuç vermeye başladı.

Program kapsamında bu yılın ilk altı ayı içerisinde Simav ilçe merkezi ve değişik köylerinde 21 çiftçi makine ve alet alabilmek için İlçe Tarım Müdürlüğüne başvurdu. Simav Tarım İlçe ve Kütahya İl Tarım Müdürlüğü’nce yapılan değerlendirmelerde müracaatta bulunan çiftçilerden birisine Slaj Makinesi, 13’üne Mibzer, 5’ne Toprak Frezesi, ikisine de pülverizatör alımı sağlandı.

Çiftçiler Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında kendilerine teslim edilen her biri 5 bin TL değerindeki tarım alet ve makinelerinin 2 bin 500 TL ve KDV tutarlarını firmaya ödedi. Kalan 5’er bin TL’nin de program kapsamında İl Tarım Müdürlüğü tarafından merkezi Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde bulunan Bereket Tarım Aletleri Firmasına ödendiği bildirildi. Simavlı 21 çiftçiye Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında zirai alet ve ekipmanlarının teslimi için İlçe Tarım Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi.

Törene Kütahya İl Tarım Müdürlüğü Destekleme Şubesinden Mühendisler Nesim Çevik, Abdullah Dönmez ile Murat Çağlar’ın yanı sıra Simav İlçe Tarım Müdürü Ali Ceylan ve çalışanlar katıldı. Simav İlçe Tarım Müdürü Ali Ceylan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 2008 yılında Simav’da 60 çiftçiye çeşitli tarım alet ve ekipman desteği sağlandığını bildirdi. Ceylan, 2009 yılı içerisinde ilk etapta kendilere müracaatta bulunan 212 çiftçinin de projeden yararlandırıldığını kaydetti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 12:10:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?