7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Simavlı eczacıdan memleketine okul

ECZACI OĞUZ AKIN'DAN MEMLEKETİ SİMAV'A 24 DERSLİKLİ OKUL

İstanbul’da oturan Simavlı 77 yaşındaki eczacı Oğuz Akın, doğup büyüdüğü memleketi Simav’a 24 derslik modern bir eğitim yuvası kazandırmak istediğini söyledi. Eczacı Akın bu isteğini, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti'nin önderliğinde Simav’da düzenlenen 'Çalışan Gazeteciler Günü' kutluma programına konuk olan Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Önce’ye kahvaltı masasında söyledi.

Sürpriz teklife sevinen DPÜ Rektörü Prof. Dr. Güner Önce, yaklaşık 2 bin 200 öğrencinin öğrenim gördüğü Simav Teknoloji Fakültesi ve Simav Meslek Yüksekokulu'ndaki mevcut dersliklerin büyük bölümünün hayırsever katkılarıyla yapıldığını şimdi buna bir yenisinin daha eklenecek olmasından büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

Sohbete tanıklık eden Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğlu, 'Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlamak için geldikleri Simav’da çifte mutluluk yaşadıklarını kaydetti. Geçtiğimiz gün Teknoloji Fakültesi ve Simav Meslek Yüksekokulu'na ziyaretinde ek bina ihtiyacının kendisine iletildiğini anlatan Akın, doğup büyüdüğü memleketi Simav’a vefa borcunu bu şekilde ödemek istediğini anlattı. Akın, konuyla ilgili detayları görüşmek ve bir protokol imzalamak için önümüzdeki günlerde Kütahya’ya giderek DPÜ Rektörü Prof. Dr. Güner Önce’yi makamında ziyaret etmeyi planladığını söyledi.

Kahvaltı masasında el sıkışan taraflar bu önemli anı ölümsüzleştirmek için Belediye Başkanı Kasım Karahan, Simav Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Kazcıoğlu ile Simav Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Korkmazı da yanına alarak gazetecilere birlikte poz verdi.

Rektör Önce programdan sonra hayırsever eczacı Oğuz Akın, Belediye Başkanı Kasım Karahan, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğlu, Simav Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Kazcıoğlu ile birlikte Teknoloji Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu'nun bulunduğu Muradınlar Kampüs alanına giderek burada birlikte incelemelerde bulundu, ilgililere bilgiler verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 11:25:05
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 12:01:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?