2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Simavlı esnafın hayır yemeği

Kütahya’nın Simav ilçesinde esnaflar hayır yemeği verebilmek için sıraya girdi. Haftanın Perşembe günleri verilen esnaf yemeklerinde son bir ayda yaklaşık 10 bin kişinin karnı doydu.

Simavlı esnaflar hayır yemeği geleneğinin eskilere dayandığını bildirdi. Haftanın Perşembe günleri iş yaptıkları dükkanların önüne kazanlar kuran Simavlı esnaflar pişirdikleri etli pilav ve helvayı yoldan gelip geçen herkese dağıtıyor. Haftanın Perşembe günleri öğle vakti Simav halkına hayır yemeği verebilmek için esnaflar olarak kendi aralarında sıraya girdiklerini bildiren Simavlı esnaf Salim Gümüştepe, geleneğin yıllardır aksatılmadan sürdürüldüğünü anlattı.

İlkbahar mevsimiyle birlikte esnafların vatandaşlara hayır yemeği verme geleneğinin yıllar öncesine dayandığını anlatan Gümüştepe (61), bu şekilde davranmakla işlerinin açılacağına ve Simav’ın her türlü hata, kaza ve belalardan korunacağına inandıklarını kaydetti. Gümüştepe, son olarak kendisinin de işyerinin bulunduğu Şadırvanlar Arasında iş yapan esnafların bir araya gelerek pişirdikleri yemeklerle yaklaşık iki bin kişiyi doyurduklarını dile getirdi. Gümüştepe, hayır yemeğine katılanlara teşekkür etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 15:27:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?