7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Simavlı esnafın yüzü güldü

SİMAV ESNAFINA TATİLCİ DOPİNGİ

11 günlüğüne Eynal Kaplıcaları'na gelen 70 kişilik Bursalı tur kafilesi, alışverişe çıkınca Simavlı esnafın yüzü güldü. Hem tatil hem de şifa için geldikleri Simav’da dünyaca ünlü Eynal Kaplıcalarında konaklayan Bursalı tatilciler şehir merkezine gelerek topluca alışverişe çıktı.

Bursalı tatilcilerin halıdan kilime, kuru fasulyeden tahin helvasına, hediyelik eşyadan giysiye varan çılgınca alışverişi aylardır istediği gibi satış yapamayan Simavlı esnafları mutlu etti.

Satışa sundukları ürün çeşitlerini son birkaç yıldır Eynal Kaplıcalarına gelen tatilcilerle ilçede eğitim gören 2 binin üzerindeki üniversiteli gençlere yönelik sunmaya çalıştıklarını anlatan Simavlı esnaflar, ”Tatilcilerle öğrenciler de olmasa Simav’da alışveriş diye bir şey olmayacak. Bu yüzden hem tatilcileri hem de öğrencilerimizi velinimetimiz gibi görüyoruz" dediler.

Termal turizmin yaygınlaştırılmasıyla Teknoloji Fakültes ile Meslek Yüksekokulu'na yeni bölümler istediklerini dile getiren Simavlı esnaflar, bunun için gerekirse kendilerinin de yatırımlara destek olabileceklerini kaydettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 09:57:00
Güncelleme :19 Nisan 2010 Pazartesi 15:11:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?