7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Simavlı kadınlara girişimcilik semineri

GİRİŞİMCİLİK YOLUNDA KADIN İŞBİRLİĞİ

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) bünyesinde faaliyet gösteren Kütahya İl Kadın Girişimler Kurulu üyesi hanımlar, “ Kütahyalı Kadınlar Girişimcilik Yolunda” etkinlikler kapsamında Simav’da “ Başarılı Modellerle El Ele” konulu seminer düzenledi.

Aralarında Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe’nin eşi Sultan Kocatepe’nin de bulunduğu Kütahya İl kadın Girişimciler Kurulu üyesi hanımlar Halil İbrahim Kazcıoğlu Mesleki Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdikleri seminerde bir araya geldikleri Simavlı hanımlara girişimci olmaları yönünde tavsiyelerde bulundu.

Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan ile Simav Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim kurulu Başkanı Şeref Kazcıoğlu’nun da katıldığı programda konuşan Kütahya İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevim Güral Olgun, girişimciliğin bir risk olduğunu ve girişimci ruhun ortaya çıkması için korkmamak gerektiğini söyledi.

Seminerde Simavlı hanımlara girişimciliği anlatan Sevim Güral Olgun, Kadın Girişimciler Kurulunun (KGK) Kütahya ve ilçelerindeki kadın girişimcilere eğitim ve kapasite geliştirme desteği ile girişimci fikirlerini hayata geçirmelerinde destek sağlamak üzere (KÜTSO) bünyesinde kurulduğunu ve faaliyetlerine hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

 İki oturum halinde gerçekleşen seminerde konuşmacılardan Feride Yalta “Başarılı Örnek Model”, Nurten Ceceli’de “Girişimcilik ve Aile” konularında katılımcılara bilgiler sundu.

Kütahya İl kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevim Güral Olgun, kadın girişimciler olarak Kütahya ve ilçelerinde bu tür etkinliklere önümüzdeki günlerde devam edeceklerini kaydetti. Simav’ın doğal güzellikleri ve termal zenginliklerine hayran kaldıklarını anlatan Olgun, Simav’ın yatırıma son derece müsait bir yer olduğunu ve Kütahya’ya döndükten sonra da hemşerilerine Simav’ı ve zenginliklerini anlatmayı bir görev olarak algıladıklarını kaydetti.

GİRİŞİMCİLİK YOLUNDA KADIN İŞBİRLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 09:16:01
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 10:55:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?