7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Simavlılar jeotermalin keyfini çıkarıyor

SİMAV'DA JEOTERMAL RAHATLIĞI

Kütahya’nın Simav ilçesinde vatandaşlar sert geçen kış mevsimine aldırmadan konut ve işyerlerinde jeotermalin keyfini çıkarıyor. 100 metrekarelik bir konutun 100 TL’ye ısındığı Simav’da aboneler ayrıca mutfak ve banyolarında da 24 saat sıcak su keyfi sürüyor.

Gündüz sıcaklığının sıfırın altında eksi 5–6, geceleri eksi 10 dereceye kadar düştüğü İç Ege’nin şanslı ilçesi Simav’da halen 8 bine yakın konut Eynal Kaplıcalarından gelen 162 derecelik jeotermal enerjiyle ısınıyor. Şanslı ilçenin şanslı vatandaşları Allah’ın kendilerine bir lütfu olan jeotermal enerji sayesinde kışa aldırış etmeden evlerinde sıcak bir ortamda kışı geçirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Kış aylarında dışarıda dondurucu bir soğuk varken içerde yazı aratmayan bir ortamda kışı geçiren Simavlıların ortak bir derdi var. O da jeotermal enerji yüzünden soba üzerinde kestane kavuramamak. Dağlarında yetişen kestaneyi soba üzerinde kavuramayan Simavlılar onu tencere kaynatıp haşlamasını yemeyi tercih ediyor. Ancak Simavlılar soba üzerinde pişirilen kestane kebabın tadını hiçbir şeyin vermediğini söylüyor.

SİMAV'DA JEOTERMAL RAHATLIĞI
SİMAV'DA JEOTERMAL RAHATLIĞI
SİMAV'DA JEOTERMAL RAHATLIĞI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 15:37:05
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 16:20:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?