2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Simavlılar psikolog istiyor

5 şiddetindeki 17 Şubat depreminin ardından artçı sarsıntıların aralıksız devam ettiği 25 bin nüfuslu Kütahya’nın Simav ilçesinde çaresizlik yüzünden hasarlı binalarında oturmaya devam eden vatandaşlar, bu durumun hem kendilerinin hem de çoluk çocuk tüm aile bireylerinin psikolojilerinin bozulmasına yol açtığını, ilçede psikoloji uzmanı bulunmadığı için ne yapacaklarını ve nereye başvuracaklarını şaşırdıklarından dert yandı.


Deprem sonrası kendilerine geçmiş olsun dileğinde bulunmak için yanlarında göremedikleri iki bölge milletvekillerinden de dert yanan vatandaşlar, hiç değilse bu günlerde Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesine geçici de olsa bir psikoloji uzmanı atanmasını beklediklerini dile getirdi. Her gün gerçekleşen 2.3 veya 3,5 şiddetindeki en az iki veya üç artçı sarsıntı yüzünden özellikle çocuklarda müthiş bir psikoloji bozukluğu yaşandığını vurgulayan Simavlılar, çocuklarının annelerinin dizinin dibinden ayrılmak istemediklerini, okullarına gitmeyerek geceleri de anne ve babalarının yanında yatmak zorunda kaldıklarını ifade etti.
Simavlı iki çocuk babası 43 yaşındaki esnaf Taner Muştu, deprem korkusu çeken eşi Günay ve Osmanbey İlköğretim Okuluna giden oğulları Serkan ve Gökhan’ı bırakıp işlettiği mobilya dükkanına gidemediğinden şikayet etti. Deprem korkusu yüzünden takip edemediği işinden alacaklarını da toplayamadığından yakınan Taner Muştu, en büyük sıkıntının ilçede çocuklarını alıp götürebileceği bir psikoloji uzmanının olmayışı olduğunu söyledi.


Bir kişinin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına, iki okul, üç cami ile resmi rakamlara göre 60’ın üzerinde resmi olmayan rakamlara göre çok sayıda binanın duvarlarının çatlamasına, sıvalarının dökülmesine, bacalarının çökmesine, cam ve çerçevelerinin kırılmasına yol açan 17 Şubat depreminin ardından bu güne kadar 60’ın üzerinde artçı ile sallanmaya devam ettiklerinin altını çizen Simavlı esnaf Taner Muştu, bu kadar hasarlı bina varken neden Kızılay’ın veya diğer kurumların bölgeye gelip yardımda bulunmadığını halen anlayamadıklarından dert yandı.
Deprem sonrası sadece belediye başkanı Rıza Özdemir’in gelip kendilerinden hal hatır sorduğunu diğer yetkililerin arayıp sormamalarının da morallerini bozduğunu ileri süren Muştu, bu gibi olumsuzlara bir de artçı sarsıntıların eklenmesiyle başta kendisi ve ailesi olmak üzere ilçede çok sayıda vatandaşın psikolojisinin bozuk olduğunu, bozuk psikoloji yüzünden de son derece sakin bir yaşam süren Simav halkının son derece saldırgan bir konuma gelmesinin ilerisi için endişe verici boyutlarda olduğunu iddia etti. Muştu, yetkililerin Simav’a en kısa sürede bir psikolog göndermesini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 13:23:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?