3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Simavlılar trafik lambası istiyor

20 bini aşkın aracın trafiğe kayıtlı olduğu Kütahya'nın en büyük ilçesi Simav'da otogar kavşağı dışında trafik lambası bulunmayışı kazalara davetiye çıkarıyor.

Vatandaşlar, ölüm kavşağı olarak adlandırılan fuar girişi başta olmak üzere Çitgöl ve Esenevler Mahallesi kavşaklarına acilen trafik lambası konulmasını istiyor. Simav Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yılmaz Avseven, son günlerde söz konusu kavşaklarda ölümlü trafik kazaları meydana geldiğini, bu kavşaklara trafik lambaları konulmasıyla kazaların önlenebileceğini savundu.

Kendisinin de Simav İlçe Trafik Komisyonu üyesi olduğunu hatırlatan Avseven, konuyu bir kez daha Trafik Komisyonunda gündeme getireceğini söyledi.
Fuar, Çitgöl ve Esenevler kavşaklarına trafik lambası konulması hususuna ehemmiyet verdiklerini ifade eden Avseven, Simav İlçe Trafik Komisyonu üyelerinin de konuya sıcak baktıklarını, vatandaşlardan gelen bu talebi yerine getirerek kazaları önlemeye çalışacaklarını bildirdi.

Fuar girişinde meydana gelen kazalara sık sık şahitlik etmenin üzüntüsünü yaşadığını bildiren sanayi esnaflarından Halil İbrahim Gökdemir ise, Simav-Kütahya Çevre yolunun fuar girişine yerleştirilecek bir trafik lambasıyla kazaların önlenebileceğini ifade etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 18:25:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?