29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Simavlılar yorganı unutacak!

Kütahya'nın Simav ilçesinde jeotermal enerjinin gün geçtikçe yaygınlaşması geçimini yorgancılıktan sağlayan esnafı tedirgin etmeye başladı.

Jeotermal enerji ile ısınma başlamadan önce kış aylarında 2 – 3 yorgan örtünerek ısınabilen vatandaşların şimdilerde tek battaniye ile yetindiklerini ifade eden Simavlı 30 yıllık yorgancı Hasan Yalçın (51), özellikle son yıllarda şehir merkezinden kimsenin yorgan siparişi vermediğini dile getirdi.

Simav şehir merkezinde 7 bin civarında konutun jeotermal enerji ile ısındığına dikkat çeken Yalçın, "Simav'ın jeotermal enerji ile ısınması aslında çok güzel. Belediye Başkanımız Rıza Özdemir'in bu konudaki çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Yakında 4 bin civarında konutun jeotermal enerji ile ısınacağı yönünde aldığımız haberler Simav adına aslında çok güzel bir gelişme. Ancak mesleğimiz ve geçimimiz açısından bizleri tedirgin etmeye başladı. Simav ilçe merkezinde yaşayan vatandaşların çoğunluğu ısınma amacıyla yorgan diktirme yerine sadece düğün, nişan veya sünnet merasimleri için ipek yorgan siparişi veriyor. Çeyiz geleneği de olmasa Simavlılar yorganı unutacak" dedi.

Konut ve işyerlerinin jeotermal enerji ile ısınmasının son günlerde yaygınlaşması sonucu geçimlerini sağlamak ve ata yadigârı mesleklerini sürdürebilmek için çözümü köylere yönelmekte bulduklarını ifade eden 4 çocuk babası 30 yıllık yorgan ustası Hasan Yalçın, elektrikli battaniye kullanımının da yaygınlaşmasının mesleklerini ciddi bir şekilde tehdit etmeye başladığını dile getirdi.

12 bin civarında konutun yer aldığı Simav'da halen 7 bin civarında konut jeotermal enerji ile ısınıyor. Belediyenin sürdürdüğü çalışmalar sonucu bu rakamın önümüzdeki günlerde 11 bine ulaşması bekleniyor.

Simav'da sade bir yorganın malzemesine bakılarak 30 ile 50, ipek yorganın da 50 ile 100 YTL arasında dikilip müşterilere teslim edildiği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 15:59:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dursun aktan IP: 88.243.123.xxx Tarih : 1.11.2008 09:21:25

vay hasan ustam.. bıtırdıler bızım meslegı valla hayırlısı artık bıtırdıler dıye bende meslegı degıstırdım hayırlı ısler