2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Simavlılar'a deprem terapisi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) doktor belediye başkan adayı Dursun Uzun, 5 büyüklüğündeki 17 Şubat depreminden bu yana devam eden artçılar yüzünden hayatın halen normale dönmediği Kütahya'nın Simav ilçesinde psikolojileri bozulan vatandaşlar için psikolog getirtti.

Deprem yüzünden psikolojileri bozulan Simavlılar, önce İzmir Eşrefpaşa Belediye Hastanesi'nden emekli psikolog Hüsnü Uçar'ın seçim bürosunda verdiği konferansa katıldı, ardından da muayene olup tavsiyelerini dinledi. CHP'nin doktor olan Simav Belediye Başkan Adayı Dursun Uzun, 5 büyüklüğündeki 17 Şubat depremi ve ardından hiç kesilmeden günümüze kadar devam eden artçılarla vatandaşların psikolojilerinin bozulduğunu, ilçeyi terk eden bin 500 dolayındaki üniversiteli öğrencinin de halen dönmediğini bildirdi.

Böyle durumlarda devletin vatandaşa sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Uzun, devletin yapamadığını kendisinin yaptığını ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden arkadaşı ve meslektaşı olan psikolog Hüsnü Uçar'ı Simav'a davet ederek vatandaşlara yardım etmeye çalıştığını ifade etti.

Psikolog Hüsnü Uçar'a muayene olmak isteyen yüzlerce vatandaş, Uzun'un Atatürk Caddesi üzerindeki seçim bürosuna akın edip sıra aldı. Gece geç saatlere kadar bekledikten sonra muayene olan vatandaşlar, Uzun'a teşekkür ederek kendisini seçimlerde destekleme kararı aldıklarını dile getirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 13:07:14
Güncelleme :9 Mart 2009 Pazartesi 13:08:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?