7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Sivrisinek ile haritalı savaş

GEDİZ'DE SİVRİSİNEK VE KARASİNEK ÜREME ALANI HARİTASI İLE İLAÇLAMA YAYAPILACAK

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, çevre ve halk sağlığını korumak amacıyla başlatılan ilaçlama çalışmaları sivrisinek ve karasinek üreme alanı haritası ile yapılacak.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, ilçe genelinde sivrisinek ve karasinek üreme alanlarının kesin tespitini sağlayacak olan harita çalışmasının haşere ile mücadelede teknolojiyi kullanarak bu zararlılara karşı en etkin ve doğru bir çalışmayı amaçladıklarını söyledi.

Kütahya'da ilk kez Gediz Belediyesi tarafından gerçekleştirilen harita çalışmasının Belga Sağlık firması ve Gediz Belediye işbirliğinde geliştirilen uydu bağlantılı sistemin elde edilen verileri tespit etme ve kayıt altına alma yeteneğine sahip olduğunu belirten Başkan Saraoğlu, “Çevre ve Halk sağlığı alanında tehdit unsuru olan haşereler ile mücadeleye Mayıs ayı itibari ile başladık. Amacımız, halkımızı haşerelerden uzak tutmak ve ekonomik olarak hayvansal ürünlerimizin kalitesini artırmaktır. Bu çerçevede Belediyemiz Kütahya’da bir ilki başarıp Belga Sağlık firması ile yürütülen çalışmalarda sivrisinek ve karasinek üreme alanlarını arazide bilhassa yerinde, uydu bağlantılı olarak tespit etmiştir. Bu veriler toplanarak haritaya yansıtılacaktır. Böylelikle tüm üreme alanları kayıt altına alınarak Gediz’in sivrisinek ve karasinek üreme alanları deseni ortaya çıkacaktır. En kısa süre içerisinde bu harita web sitemizde yayınlanarak halkımızın bilgisine sunulacaktır” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2010 Cumartesi 12:02:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?