29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Siyaset Akademisi'nde ilk ders

Kütahya'da, AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı, İl Başkanı Şükrü Nazlı'nın açılış konuşmasıyla başladı.

Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'nin METEM Tesisleri'nde başlayan eğitim toplantısına katılımcıların yanı sıra AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Hakkı Biçer, Belediye Başkan Vekili Nejat Özturan, İl Genel Meclisi Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Partili Belediye Başkanları ve partililer de hazır bulundu.

Siyaset Akademisi'ne 186 kişinin katıldığını belirten İl Başkanı Şükrü Nazlı, "AK Parti kurulduğu 14 Ağustos 2001'den bu yana hem siyaseten, hem de iktidar olduğu 5.5 yıllık dönemde, Türk siyasetinde hep ilklere imza atan 'insan merkezli' Türkiye'nin kurumsallaşmış tek siyasi partisidir.

AK Parti, ülke siyasetine bilgi, birikim ve üretme kabiliyeti ile ülkesine, milletine ve bulunduğu kente hizmet etmek isteyen halkına duyarlı, donanımlı yeni yüzler, yeni siyasetçiler kazandırmak amacıyla, 22 Temmuz Genel Seçimleri'nden önce yine bir ilk olarak 'Siyaset Akademisi' programını başlatmıştı. 2009'un Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde de aynı amaçla ilk kez belediye başkanı, belediye ve il genel meclis üyesi seçilecekleri sistem açısından karşılaşacakları zorlukların azaltılıp aşılması bilgi ve birikim sahibi, sağlam ve güçlü yöneticiler olarak hazırlanmalarını sağlamak maksadı ile yine bir ilk olarak, AK Parti Siyaset Akademisi Yerel Siyaset Programı'nı Türkiye'nin 20 bölgesinde 30 Ocak 2008 tarihinden itibaren devreye koydu.

AK Parti Genel Merkez AR-GE Başkanlığı tarafından uygulamaya konan Siyaset Akademisinin amacı, yerel siyasete katılımın özendirilmesi ve teşvik edilmesi, siyaset yapmaya istekli kişilerin temel siyasal kavramlar hakkında bilgi sahibi kılınması, kadınların en geniş şekilde siyasete katılımlarının sağlanması, bilgili ve tecrübe sahibi kişiler aracılığıyla siyasette düzeyin ve ülke sorunlarına duyarlılığın artırılması ve ülkenin sosyal sermayesinden ve insan kaynaklarından en geniş şekilde yaralanılmasıdır.

Kütahya'mızda bugün itibariyle başlayan 'Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Eğitim Programı' 5 hafta sürecek. Dersler haftada 2 gün cumartesi ve pazar günleri yoğunlaştırılmış olarak uygulanacaktır. Akademik bilgi ve pratik yönetim sorunlarının birlikte alınacağı bu programda seçkin bir akademik Kadro, katılımcılara Türkiye'nin siyasi ve idari yapısından, kentleşmeye, mevzuattan AB sürecine, kent yönetiminden kent planlamasına, çevre ve imar hukukundan kişisel gelişime kadar yerel yöneticileri birinci derecede ilgilendiren temel yönetim dersleri verecek. AK Parti'nin demokrasinin gelişmesinde yerel yönetimleri birinci derecede önemseyen siyasetinin gereği olarak hazırlanan bu program inanıyoruz ki, geleceğin belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri için öğretici bir eğitim çalışması da olacaktır veya bu alanda hizmet üretmek isteyenler için de çok ciddi bir altyapı oluşturacaktır.

Bu eğitim programlarında ortaya çıkacak olan birikimde partimize Kütahya ölçeğinde yerel siyasete ve ülke siyasetine önemli katkılar sağlayacaktır. AK Parti ile ülkemizde esmeye başlayan kaliteli siyaset rüzgarının hiç dinmemesi için yerel siyasetin önemi çok büyüktür. İlimizin kalkınması için, her ilçemizin, beldemizin, köyümüzün, her mahallemizin, her evimizin ve her bir ferdimizin yapabileceği çok şeyler vardır. Yaşadığımız kentimiz için, ülkemiz AK Parti olarak üyelerimize düşen görevleri layıkıyla yerine getirmekteyiz ve yerine getirmeye de devam edeceğiz. Burada bir hususun altını çizerek belirtmek isterim. Bu eğitim programının bitiminde yapılacak olan bir sınavla katılımcılara sertifika verilecektir. Ancak, bu sertifikalar yukarıda bahse konu yerel seçimler sürecinde adaylıkların belirlenmesinde ve netleşmesinde tek başına bir ölçü değil, sadece bir kriterdir" dedi.

Nazlı, Siyaset Akademisi'ne 186 kişinin müracaat ettiğini sözlerine ekledi.
AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Hakkı Biçer de, AK Parti Siyaset Akademisi'nin amacının; kozmopolit toplum yapısına rağmen önemi artan bilgi birikimi ve araştırma tecrübesini toplumun bütün kesimlerine kazandırmak ve bu vesile ile 21. Yüzyıl Türkiye'sini dünya siyasetinde hak ettiği yere taşımak olduğunu söyledi.

Siyaset Akademisi'nin ilk dersi Kişisel Gelişim Uzmanı Abdulkadir Özbek tarafından verildi. Özbek, katılımcılara toplum içinde nasıl etkili konuşma yapılacağını anlattı.

.
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2008 Cumartesi 16:56:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?