7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Siyasi şovmenlere ihtiyacımız yok

TÜRKİYE PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MAHFUZ GÜLER:

Türkiye Partisi (TP) Genel Başkan Yardımcısı Mahfuz Güler, "Türkiye Partisi kadroları Türkiye'nin geleceğinin teminatıdır. Kadrolarımız Türkiye'yi en iyi şekilde yönetecek donanımlara sahiptir" dedi.

Güler, partisinin Kütahya İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 1 yıl önce kurdukları partilerinin tüm Türkiye'de örgütlenmesini tamamladığını bildirdi. AK Parti iktidarının 2007 seçimlerinden bu yana hiçbir hayırlı iş yapmadığını savunan Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahfuz Güler, şöyle konuştu: "Biz AK Parti'nin bu yanlış gidişatına bir 'dur' demek için Genel Başkan Abdüllatif Şener önderliğinde Türkiye Partisini kurduk. Yeni bir siyaset anlayışıyla yola çıktık. Yeni siyaset anlayışımızın anlamı şudur; artık tüyü bitmemiş yetimin hakkına sahip çıkılacak, demokrasiden ve insan haklarından yana, küresel sermayenin değil vatandaşın emrinde olan bir hükümet modelini önemsiyoruz. Bununla ilgili bugüne kadar ciddi çalışmalarımız oldu."

Güler, 1982'den bu yana Anayasa'da birçok kez değişiklik yapıldığını anımsatarak şunları söyledi: ''Sivil, demokratik bir Anayasa istiyoruz. Bu 30 madde içerisinde 1-2'si dışında mevcut hükümet kendisini sağlama almak için değişiklik yapıyor. Bu anayasa değişikliğinde toplumu birinci derecede ilgilendiren hiçbir hayırlı iş yok. Halkımızın eğitim düzeyini, refahını, örgütlenme anlayışını etkileyecek bir düzenleme getirmiyor. Parti kapatmayı zorlaştırıyor, yargı üyelerini kontrol altına almaya çalışıyor,

Anayasa Mahkemesini sağlama alıyor. Bu üç temel konuda değişiklik yapıyor. Anayasa değişikliği konsensüs sağlanarak yapılır. TBMM içindeki ve dışındaki partilerle toplumun bütün katmanlarının, sivil toplum örgütlerinin görüşlerinin alınması ve sivil bir Anayasa olmasının sağlanması gerekiyor."

Türkiye gündeminin birinci maddesinin Anayasa değişikliği olmadığını anlatan Güler, "Türkiye'de ciddi şekilde işsizlik var. Türkiye bugün yağmalanıyor. Kütahya orta düzeyde bir Anadolu şehri olmasına rağmen esnafı bugün kan ağlıyor" diye konuştu.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı işsizlik oranlarının gerçeği yansıtmadığını savunan Güler, sözlerine şöyle devam etti: ''Gerçek işsizlik oranı yüzde 30'ları bulmuştur. En büyük sorunumuz işsizliktir, her evde işsiz var. Çünkü yatırım yapanlar cezalandırılıyor. Üretime destek vermezseniz istihdam yaratamazsınız, istihdam yaratamazsanız işsizliğin önüne geçemezsiniz. Dolayısıyla toplumun her kesimi bugün perişan. Son dönemlerde işçi ve memur aylıklarına yapılan yüzde 2 buçukluk zam gerçekten yüz kızartıcı."

Refah-Yol döneminde Sayın Genel Başkanları Abdüllatif Şener'in Maliye Bakanı olduğunu hatırlatan Güler, şöyle konuştu: "O zaman işçiye, memura, Bağ-kur'luya yaptığı zam yüzde 110, yüzde 120'leri bulmuştu. Hepiniz hatırlarsınız, Cumhuriyet tarihinde en dolgun zam o dönemde yapılmıştır. Dolayısıyla biz şunu söylüyoruz. Türkiye iyi yönetilmiyor, AK Parti günden güne oy kaybediyor, Türkiye'de Merkez Sağ'da ciddi bir boşluk var. Bir alternatif aranıyor ve biz şunu söylüyoruz; Türkiye'nin yetiştirdiği en dürüst, en ilkeli, en namuslu bir siyasetçi olarak bugüne kadar siyasi hayatında tek bir leke olmayan Sayın Abdüllatif Şener başkanlığında biz bu hareketi başlattık. Türkiye'nin geleceği, Türkiye Partisi kadrolarındadır. Türkiye Partisi er geç Türkiye'nin yönetimine gelecek ve bu yönetime de biz talibiz. Kadrolarımız Türkiye'yi yönetecek donanıma sahiptir.''

Güler, bir gazetecinin "Neden Türkiye Partisi, halk sizi neden tercih etmeli?" sorusuna şöyle karşılık verdi: "Türkiye'yi şehir şehir, ev ev geziyoruz. Türkiye'yi tarıyoruz. Yoksulluk diz boyu. Türkiye gerçekten cumhuriyet tarihinin en büyük yoksulluğunu yaşıyor. AK Parti'nin toplumu birinci derecede ilgilendirecek hiçbir hayırlı işi yok. Ve görüyoruz ki bir alternatife ihtiyaç var. Bunun için Türkiye Partisi kadroları Türkiye'nin geleceğinin teminatıdır' diyoruz."

ÜLKEMİZİN SİYASİ ŞOVMENLERE İHTİYACI YOK

Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı İhsan Işık da Türkiye Partisi'nin yeni bir siyaset anlayışıyla yola çıktığını belirterek şunları söyledi: "Türkiye Partisi olarak farkımızı kurulur kurulmaz ortaya koyduk. Doğruya doğru, eğriye eğri diyebilen bir parti olacağımızı vaat ettik ve öyleyiz de. Türkiye Partisi, parti amblemimizde de olduğu gibi Türkiye'yi doğudan batıya kucaklayan ve herkesi eşit sayan bir siyaset anlayışı benimsiyoruz. Türkiye Partisi Türkiye'nin hasretle beklediği bir partidir.

Ülkemizin siyasi şovmenlere ihtiyacı yok. Türkiye bugün ekonomik sorunlardan dolayı bir çıkmazdadır. Ancak, hükümet bu sorunlar yokmuş gibi davranarak suni gündem oluşturmakta, vatandaşı oyalamaktadır. Türkiye Partisi halkın öncelikli sorunlarını tespit ederek bu sorunlara çözüm üretecek bir partidir."

Işık, ayrıca Türkiye Partisi olarak milletin belirlediği kişilerin milletvekili olacağını, diğer siyasi partiler gibi genel başkanların belirlemiş olduğu isimlerin milletvekili olmayacağını da sözlerine ekledi.

Türkiye Partisi Kütahya İl binasında düzenlenen toplantıda, Kütahya İl Başkanı Şükrü Güzen, Merkez İlçe Başkanı Ramazan Doğan, İl Yönetim Kurulu üyeleri Avukat Osman Emet, Alpaslan Ayan, İsmail Güzen ve Recep Akpınar da hazır bulundu.

TÜRKİYE PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MAHFUZ GÜLER:
İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2010 Pazar 16:14:01
Güncelleme :26 Nisan 2010 Pazartesi 11:29:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?