3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

SLİ ve EÜAŞ'a 100 yeni personel

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya Seyitömer Linyitleri Müessesesi (SLİ) ve Elektrik Üretim A.Ş.'ye (EÜAŞ) 100 yeni personel daha alınması için bakanlıklar düzeyinde çalışma başlattığını söyledi.

İşçi alımı için Hazine Müsteşarlığı KİT Genel Müdürlüğü ile de temasa geçtiğini belirten Kinay, "TKİ ve EÜAŞ'tan kadrolu eleman ihtiyacı hususunda bilgi istedikten sonra, hem Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, hem de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'le birer görüşme yaptım.Yaptığım görüşmeler çok olumlu geçti. İnşallah önümüzdeki günlerde SLİ ve EÜAŞ'a 100 yeni personel alımı ile ilgili müjdeyi vereceğim" dedi.

İşçi alımlarında partizanlık yapıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Hasan Fehmi Kinay, "Biz, üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Eleman ihtiyacını olan kurumları görünce bakanlık bakanlık dolaşıp kadro açıyoruz. Ondan sonrası personel alımına iliºkin yönetmelik çerçevesinde işlem yapılıyor. Bunun aksine bir durum söz konusu değildir. Muhalefete mensup milletvekili arkadaşımız teşekkür edeceğine eleºtiride bulunuyor. Kütahya'da AK Parti ayırım yapamaz. Çünkü zaten herkes AK Partili. Aldığımız oy yüzde 70. Bu tür kayırmalar da geçmişte kaldı. İş başı yapan kişileri töhmet altına bırakmaya kimsenin hakkı yok. Yeni işe girmiş olan 50 kişiyi rencide etmenin gereği var mı? Hepsi Kütahyalı değil mi? Bu sorumlu muhalefet anlayışıyla bağdaşmaz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2009 Cumartesi 14:21:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?