30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Slokvakyalı öğrenciler Kütahya'da

Ali Güral Lisesi ile Bratislavsky chlapcensky zbor Bratislava Boys choir ortaklaşa hazırladığı Avrupa Birliği Light projesi kapsamında Kütahya'ya gelen öğretmen ve öğrenciler, Vali Şükrü Kocatepe’yi ziyaret etti.


Avrupa Birliği Light projesi kapsamında ilimiz Ali Güral Lisesi ile Slovakya Müzik Okulu olan Bratislavsky chlapcensky zbor Bratislava Boys choir’dan 2 öğretmen ve 12 öğrenciden oluşan heyet ilimize gelerek tarihi yerlerde gezi ve incelemelerde bulundular. Çavdarhisar ilçemizde bulunan Aizonai tapınağı, tarihi yerlerimiz ve Kütahyalı ailelerin misafirperverliklerine hayran olduklarını ifade eden öğrenciler ilimizde bulunan çinicilik ve seramik sanatı hakkında da bilgiler aldılar.

Slovak öğretmen ve öğrencilere Kütahya’nın tarih ve genel yapısı hakkında bilgiler veren Vali Şükrü Kocatepe, “Çinicilik geleneksel el sanatlarımızdan biri, evlerimizde de yürütülen bir sanat kolu. Türk toplumunun geleneğinde misafirperverlik ön planda olup ilimizde bu fazlasıyla yansıtılmaktadır. Sizleri burada görmekten mutluk duyduk. Kütahya’dan iyi duygularla ayrılacağınızı inanıyorum. Bu beraberliğimizin her alanda ilerleyerek devam etmesini diliyorum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 16:04:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?