30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Sofular'da meyvecilik kursu

Kütahya'nın Pazarlar ilçesine bağlı Sofular beldesinde çiftçilere meyvecilik kursu düzenlendiği bildirildi.

İlçe Tarım ve Halk Eğitimi Merkezi müdürlüklerinin ortaklaşa düzenlediği kursla, meyvecilik alanında eğitimli ve bilinçli üretim yapılması amaçlanıyor. Meyvecilik üretiminde eğitimin artması ile ürünlerin daha kaliteli olacağı ve aynı zamanda kaliteli ürün elde dilince ürünün fiyatının da yüksek olacağı belirtildi.

Yetkililer, Pazarlar ilçesine bağlı Sofular beldesinde görev yapan Ziraat Mühendisi Figen Gündoğan, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen meyvecilik kursuna 25 kursiyer katıldı. 30 saat süreyle verilen kursta bahçe tesisinden hasada kadar meyvecilik konusunda teknik eğitim yapıldığını açıklandı.

Amaçlarını özellikle bilinçsizce yapılan üretimin yerine eğitimli ve bilinçlenmiş çiftçilerin yapacağı üretime geçmek olduğunu belirten İlçe Tarım Müdürü Süleyman Erhan, "İlk bahçe tesisinin kurulmasından başlayarak hasada kadar olan safhalarda yapılan tüm hatalar üretimde karşımıza verim kayıpları olarak çıkıyor. Bu kayıplarda ülke ve aile ekonomimize büyük zararlar veriyor. Bu sebeple teşkilat olarak çiftçi eğitim toplantılarına ve Halk Eğitim Merkezleri ile birlikte gerçekleştirdiğimiz kurslara çok önem vermekteyiz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2008 Cumartesi 23:51:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?