3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Soğuk hava ve kar yüzünü gösterdi

SİMAV’DA YÜKSEK KESİMLER BEYAZA BÜRÜNDÜ

Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan dondurucu soğuk ve kar yağışı deniz seviyesinden 850 metre yükseklikteki Kütahya’nın Simav ilçesinde de etkili oldu. İlçenin deniz seviyesinden bin metrenin üzerinde bulunan 60’ın üzerindeki yerleşim merkezlerinde kar kalınlığı 10 santimetreyi bulurken 850 rakımlı ilçe merkezine dondurucu soğuklar hakim oldu.

İlçe merkezinde hava sıcaklığı gündüzleri 2- ile 3 derece civarında seyrederken geceleri ise eksi 2 -3 dereceye kadar düşüyor. İlçenin yüksek kesimlerinin beyaza bürünmesi en çok doğa fotoğrafçılarının işine yaradı. Kar manzarası çekmek için sabırsızlanan doğa fotoğrafçıları özellikle 1450 rakımlı Gölcük Orman İçi Dinlenme Tesislerinin bulunduğu Gölcük Dağına rağbet gösterirken bir kısım doğa fotoğrafçılarının da bin 500 rakımlı Akdağ’ın zirvesinde yer alan Martlı Göletini mesken tuttuğu öğrenildi.

Hava sıcaklığının geceleri eksi 2 ila 3 dereceye kadar düşmesi ilçenin Eynal Kaplıcaları bölgesinde seracılık yapan üreticileri ise hiç endişelendirmiyor.

Eynal Kaplıcaları bölgesindeki seralarını jeotermal enerji ile ısıttıkları için kışı kendilerine dert etmediklerini dile getiren vatandaşlar yaz aylarında hatlarda bakım ve onarım çalışması yapan Simav Belediyesine teşekkür ederek, ”Sorunsuz bir kış dönemi geçiriyoruz” şeklinde konuştu. Kar kalınlığının 10 santimetreyi bulduğu ilçenin yüksek kesimlerinde oturan çocuklar kışı fırsat bilerek kayık ile kayarken vatandaşlar da av yapmayı tercih ediyor.

SİMAV’DA YÜKSEK KESİMLER BEYAZA BÜRÜNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 10:41:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?