7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Şölen gibi ağaç bayramı

ÖZEL BAŞARAN YILDIZ İLKÖĞRETİM OKULU'NDAN ŞÖLEN GİBİ AĞAÇ BAYRAMI

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Vakfı'na bağlı olarak eğitim öğretim hizmeti veren Özel Başaran ilköğretim okulu, DPÜ merkez yerleşkede fidan ağaç bayramı etkinliği düzenledi.

Etkinliğe öğrencilerin yanı sıra öğrenci velileri, DPÜ Vakfı yöneticileri ve özel Başaran Yıldız ilköğretim okulu idari ve hizmetli personeli de katıldı.

Fidan dikim alanına çadırlar kuruldu, gelenlere ikramda bulunuldu. Fidan dikilecek alanı dolduran öğrenciler velileri ve öğretmeleriyle birlikte belirlenen alana sedir çam fidanlarını diktiler. Ayrıca Dumlupınar Üniversitesi Vakıf yöneticileri, okul öğretmen, idari personel ve hizmetlileri de birer sedir çam fidanı diktiler.

Öğrenci ve tüm öğrenci velilerinin katılımıyla gerçekleşen ağaç bayramı etkinliği ağaç bayramı şölenine dönüştü.

Özel Başaran Yıldız İlköğretim Okulu Müdürü Yaşar Bintepe, her yıl ağaç bayramı etkinliğini yaptıklarını ve fidan diktiklerini belirterek, “Bu etkinliğimizi öğrenci velilerimiz birlikte bir aile ortamında gerçekleştiriyoruz. Bu etkinliğimizde öğrencilerimize ağaç sevgisini, ormanlarımızın insan yaşamındaki ve temiz bir çevrenin önemini anlatıyoruz. Çevre bilincini öğrencilerimize öğretiyoruz. Yetiştirdiğimiz, yarınlarımızı emanet edeceğimiz öğrencilerimizin insan yaşamı için gerekli olan yeşil ve yaşanabilir çevre bilinciyle yetişip yarınlarımızda yeşil ve yaşanabilir çevreye sahip çıkmalarını, kendi mesleklerinde bu tür uygulamalar yapmalarını istiyoruz, yapacaklarını da ümit ediyoruz. Buradaki diktikleri fidanlar, onların gelecekte güzel hatıralarıyla birlikte Dumlupınar Üniversitesi yerleşkesinde bıraktıkları en güzel hatıraları olacaktır” şeklinde konuştu.

Yaşar Bintepe’nin verdiği bilgiye göre toplam 400 fidan dikilerek mini bir orman oluşturulmaya çalışıldı. Sedir çam fidanlarına, fidanı diken kişinin ad ve soyadının yazılı olduğu metal bir plaka asıldı.

Fidanlar, rektörlük binasının yaklaşık 400 metre güney batısındaki yapay gölün güney kısmına dikildi.

Fidan dikiminden sonra Ağaç Dikme Bayramı’na katılanlara Kütahya’nın yöresel yemeği olan cimcik ile meyve suyu ikram edildi.

Fidan dikimi ve sonrasında da öğrenciler, aileleri ve öğretmenleriyle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

ÖZEL BAŞARAN YILDIZ İLKÖĞRETİM OKULU'NDAN ŞÖLEN GİBİ AĞAÇ BAYRAMI
ÖZEL BAŞARAN YILDIZ İLKÖĞRETİM OKULU'NDAN ŞÖLEN GİBİ AĞAÇ BAYRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 13:35:03
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 19:03:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?