22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Somali için seferber oldular

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, açlık felaketiyle karşı karşıya kalan Somali’deki insanlara yönelik düzenlenen yardım kampanyasına destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketi takdim etti. Maden İş Sendikası Batı Anadolu Şubesi başta olmak üzere ilçede faaliyet gösteren ve Somali’ye yardım konusunda seferber olan sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelen Hatipoğlu, yaptıkları destekten ötürü kendilerine teşekkür etti. Yardım faaliyetinde de duyarlılığını gösteren Tavşanlı’da toplam 465 bin 881 lira 75 kuruş toplandı.

24 bin 565 lira yardım toplayarak örnek miktara ulaşan Maden İş Sendikası Batı Anadolu Şube Başkanı Yusuf Yaman’a teşekkür eden Kaymakam Hatipoğlu, Sendika Başkanı Yusuf Yaman’a ve diğer kurum ve kuruluşlara asılmak üzere hazırlanan teşekkür belgelerini takdim etti.

Tavşanlı Kaymakamlığı önderliğinde oluşturulan yardım platformunda 58 bin 116 lira yardım toplandı. Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonluğunda ilçeden toplanan yardım miktarı 403 bin lira olurken, Başbakanlık kanalıyla 4 bin 765 lira bağış alındı.

Konuya ilişkin olarak açıklamada bulunan Kaymakam Numan Hatipoğlu, Maden İş Sendikası Batı Anadolu Şubesinin yapılan yardımlarda 25 bin TL bağışı gelenek haline getirdiklerini söyledi.

Tavşanlı’nın yardımlarda öncü bir ilçe olduğunu belirten Hatipoğlu, “ Tavşanlı üstüne düşen görevi yerine getirdi. Her zaman ki yaptığını yaptı” dedi. Maden İş Sendikası Batı Anadolu Şube Başkanı Yusuf Yaman, “ her zaman olduğu gibi maden işçisi; ırk, din, dil ayrımı yapmadan insanlık adına yardım elini Somali’ye uzatmıştır. Böyle güzel şeyler insanları kamçılar” diye konuştu.

Türkiye’nin yardım konularında öncülük yaptığını belirten Yaman, Tavşanlı’nın yardım konusunda önde gelen isimlerden olduğunu vurguladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2011 Cumartesi 23:26:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?